Loading...

Thellohet skandali ne Golem - Vizion Plus - News - Lajme

1,236 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 3, 2012

Thellohet skandali ne Golem, aty ku komuna ka shpërfillur te gjitha ligjet dhe institucionet e shtetit duke lejuar ndërtim jashtë çdo kriteri buze detit, ne zone turistike. Edhe pse këshilli i rregullimit të territorit të Shqipërisë ka marrë një vendim qe ndalon çdo lloj ndërtimi deri në 200 metra nga bregu i detit, skandali në zonën e Golemit në brendësi të plazhit të Malit të Robit vazhdon.
Vizion Plus ka matur distancën mes urës që po ndërtohet dhe bregut të detit dhe ajo rezulton që është 73 metra. Ardian Tragaj qe pretendon pronësinë e një sipërfaqeje toke dhe menaxheri i tij Thoma Sterkaj pranojnë hapur se kanë shkelur ligjin dhe kanë ndërtuar urën. Sipas tyre aprovimi është marrë në komunë, edhe pse ajo nuk ka të drejtë të japë leje ndërtimi në zona turistike. Por shkeljet me ndërtimet e paligjshme nuk përfundojnë këtu, pasi edhe vetë kryetari i komunës Agron Agalliu e pranon që ka dhënë leje për tu ndërtuar ura duke u mbrojtur me argumentin absurd se pronari i tokës nuk kishte ku të kalonte. Nga ana tjetër me të ndërtuar një pjesë të urës pronari Ardian Tragaj ka hyrë edhe në zonën e pyllit të Golemit dhe ka prishur 3 fusha futbolli që i takonin fshatit turistik "Princess Interantional" edhe pse këto figuronin në masterplanin e zhvillimit të zonës të vitit 2002. Ndonëse pronari është ende në proces gjyqësor me banorët, te cilët i kishin ndërtuar me fondet e tyre këto fusha, ai nuk ka pritur as vendimin e gjykatës dhe as ardhjen e inspektoratit ndërtimor por ka ndërmarrë nismën vetë duke shkatërruar çdo objekt mbi sipërfaqen pyjore në afërsi të plazhit dhe duke e ruajtur sipërfaqen me roje private.

Deepening scandal in Golem, where the municipality has ignored all the laws and institutions of the state allowing construction which each criterion promenade, in the tourist area. Although the Council of Territory Adjustment of Albania has taken a decision that prohibits any building within 200 meters from the sea shore, the scandal in Golem beach inside Robit Mountain continues.
Vizion Plus has measured the distance between the bridge being built and the sea and it turns out that is 73 feet. Ardian Tragaj that claims ownership of an area of ​​land and his manager Thomas Sterkaj admit to have violated the law and have built the bridge. According to their approval is obtained in the municipality, although it has no right to issue building permits in tourist areas. But illegal construction violations do not end here, as the mayor himself admits that Agalliu Agron has given permission to build bridges being protected absurd argument that the landowner had no place to cross. On the other hand to build a bridge owner Ardian Tragaj entered in the forest area of Golem and has broken three football fields belonging to the resort "Interantional Princess" although these appeared in the master plan development area of 2002 . Although the owner is still in litigation with the residents, who had built with their funds these areas, he has not even waiting for the court's decision nor the advent of the building inspectorate but took the initiative themselves by destroying every object on forests in the vicinity the beach and preserving the surface with private guards.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...