Upload

Loading...

Canal View Adapted Playground Project

325 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Oct 3, 2011

We are working to build an inclusive space where all children can learn and play together.

Our current playground is not functionally accessible to students with disabilities: the steps are steep; monkey bars are too high; there are no ramps for wheelchairs; it is difficult to push a wheelchair through the woodchip ground cover. This makes it challenging for our students with physical disabilities to interact and play with friends at recess, build confidence, and explore new challenges. All of these skills are an essential part of child development.

In addition, research shows that students with physical disabilities have fewer opportunities for physical fitness throughout the day when compared to their typically developing peers. This trend can lead to a number health complications related to a sedentary lifestyle including obesity, fatigue, muscle weakness, high blood pressure, and diabetes.

The new equipment will be part of Canal View's existing playground structure and will be a resource for the entire Spencerport community!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


to add this to Watch Later

Add to