Loading...

TheModus in de praktijk | Spectaculaire uitkijktoren van prefab beton

841 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 18, 2013

Meer info: http://www.themodus.com/uitkijktoren

De nieuwe uitkijktoren bij Recreatieplas Beldert Beach in Zoelen is volledig uit beton vervaardigd, wat alleen mogelijk was door een ingenieuze bouwmethode met prefab betonelementen die als een soort legostenen opgestapeld konden worden.

Eenvoudig zwaartepunt bepalen in Revit
Vanwege het unieke ontwerp van Atielereen Architecten met schuine overhellende zijden, was het uitermate belangrijk dat de constructie in evenwicht zou zijn. Om aan deze eis te voldoen heeft Mombarg Beton de door Cadac Group ontwikkelde TheModus Center of Gravity module gebruikt binnen Revit. Frank van der Drift van Mombarg Beton: "Dankzij deze krachtige tool konden wij virtueel het zwaartepunt bepalen van de toren. Zo konden wij al tijdens de ontwerpfase precies zien of de toren in evenwicht was en stabiel stond."

http://www.themodus.com/cog


Snel productietekeningen genereren in Revit
Naast deze TheModus Center of Gravity module maakt Mombarg Beton ook gebruik van de TheModus View Generator module. Frank: "Voorheen gebeurde het maken van views en productietekeningen handmatig wat ontzettend tijdrovend was en ook bij revisies en wijzigingen altijd leidde tot veel werk. Nu kan dat gelukkig met een paar eenvoudige muisklikken. Waar een tekenblad opmaken gemiddeld zo'n 15-20 minuten kost per element, kost dat nu slechts vijf minuten waarna de View Generator alle bladen vanzelf uit het Revit model haalt!"

http://www.themodus.com/vg

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...