Loading...

Kvamsaken - barnevernet lyver

4,505 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 21, 2013

Offentlige overgripere har ingen rett til anonymitet.

Dette er historien om hvordan en psykisk syk mor truer 2 barn med at hun vil begå selvmord om barna ikke sier de vil bo med sin mor i en barnefordelingssak. På grunnlag av mors trusler sier barna de vil bo med mor, etter at de i flere år har sagt det vil bo med sin far. Lagmannsretten gir mor omsorgen. Ved første samvær nekter så det eldste barnet bo med mor og flytter til far.

Det dokumenteres her hvordan tidl. barnevernleder Astrid Anett Steine i Kvam, Norheimsund for å hjelpe mor, fremsetter en rekke usanne, falske påstander om far og således bidrar til økt konflikt for barna. Barnevernet i Bergen avslører imidlertid Steines usanne påstander og sammen med BUP skriver de at barnet etter flyttingen til far har fått det mye bedre. Når far stevner barnevernet for retten tvinges de til å innrømme at det er utelukkedne mor sine påstander de bygger på.

Dette er samtidig en dokumentasjon av hvordan en narsissistisk forelder kan manipulere barnevernet til å beskytte seg selv og stefar, mens barna utsettes for årelang omsorgssvikt, overgrep og vold. Det er beskrivelsen av hvor naive og ukritiske fagfolk blir i møte med manipulative menneske samtidig som de blir ekstremt kritiske til de som avslører mors manipulasjon. Dynamikken er identisk med Christoffersaken og Alvdalsaken der barnevernet holdt far på avstand mens mor og stefar ødela barna for livet.

Christoffer kunne mishandles og drepes hjemme fordi moren alene fikk bestemme om han skulle treffe sin far og resten av familien. En forutsetning for overgrep er at ofrene isoleres og kan trues og kues til lojalitet, slik at mishandlingen skjules. Dynamikken er helt identisk i denne aken. Christoffers mor hevdet i retten at Christoffer selv ikke ville være hos sin pappa (Dagbladet 6.2.2013). Dette er overgriperes standardforsvar: Han ville det selv.

Christoffers far fikk ingen informasjon om skader og diagnoser. Samværsforeldre har i dag liten mulighet til å beskytte barna sine mot vold. I dene sak hjelper barnevernet overgriper og omsorgsvikter. MOREN KUTTET Christoffers kontakt med faren da mishandlingen startet, ved å framsette falske anklager. Hun sa at eksmannen var voldelig mot sønnen, og stanset videre samvær.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...