Upload

Loading...

GUNDAM : PROJEK MASA DEPAN TENTERA NEGARA JEPUN!!! (KECERDIKAN BUATAN / ARTIFICIAL INTELLIGENCE)

59,273 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 8, 2009

GUNDAM : PROJEK KETENTERAAN TERBARU NEGARA JEPUN! (KECERDIKAN BUATAN / ARTIFICIAL INTELLIGENCE)

TENTERA MALAYSIA amat amat amat lemah terutama dari segi persenjataan.. negara Jepun sudah pun ingin memasuki teknologi ketenteraan masa hadapan iaitu GUNDAM.. beberapa tahun lagi robot tentera GUNDAM negara Jepun akan mengadaptasi teknologi kecerdikan buatan, ARTIFICIAL INTELLIGENCE #1.. robot HONDA ASIMO hanyalah sebagai prototype untuk negara Jepun uji pada skala kecil sebelum bubuh teknologi yang lebih dahsyat ke dalam robot GUNDAM berskala amat besar!

anggaran kos satu GUNDAM sebegini ialah RM 2.6 BILLION.. Projek GUNDAM ini adalah dibawah Technical Research and Development Institute, Kementerian Pertahanan Negara Jepun dinamakan ガンダムの実現に向けて(先進個人装備システム

http://www.mod.go.jp/trdi

projek permulaan untuk membuat replika diberi kepada Green Tokyo sempena pembidaan untuk dapat mengendalikan sukan olimpik olimpik di Jepun.. pada tahap seterusnya negara Jepun akan merealisasikan sepenuhnya robot GUNDAM ini untuk tujuan ketenteraan, sekarang ini simulator GUNDAM sudah pun dibekalkan kepada tentera-tentera negara Jepun supaya mereka biasa dan dapat mengadaptasi dengan lebih cepat setelah projek masa hadapan tentera Jepun GUNDAM ini siap sepenuhnya nanti..

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...