Loading...

The telecom fraud - under fire from waves 1 van 6

3,986 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 10, 2010

Deel 2: http://www.youtube.com/watch?v=k0Xe15...

Documentaire over de mogelijke gevaren van gsm-stralen en de manier waarop de wetenschap, de overheid én de publieke opinie daarmee omgaan.

Slapeloosheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, kanker : het zijn maar enkele van de kwalen die worden toegeschreven aan de elektromagnetische straling van gsms. Er worden steeds meer studies uitgevoerd, maar de wetenschap blijft verdeeld over de vraag of gsm-gebruik nu al dan niet schadelijk is voor de volksgezondheid. Maar dat doet de polemiek alleen maar toenemen.

Op basis van het voorzichtigheidsprincipe stellen sommige mensen en instellingen vragen bij de houding van de overheden,. Die wordt schuldig verzuim verweten of medeplichtigheid met de machtige spelers in de markt van de mobiele telefonie. Maar die kolkkenluiders worden op hun beurt beschuldigd van paranoia en onnodige paniekzaaierij.

Wat is er echt van aan? Dat onderzoekt deze ARTE-documentaire van Jean-Chrisophe Ribot. Met een mix van interviews, archiefbeelden, experimenten en animatie schat de film in hoe groot het risico van gsm-gebruik eigenlijk is. Tegelijk is het een reflectie op het groeiende wantrouwen van het publiek tegenover de industrie en de rol die de wetenschap speelt in dit debat.

Voor de originele aankondiging zie:
programmas.canvas.be/category/documentaire/deze-week-docu/ .

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...