Loading...

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe

175,311 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 24, 2012

Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe ... er en norsk krimkomedie fra 1970 med Arve Opsahl og Aud Schønemann i hovedrollene. Filmen er basert på den populære teateroppsetningen fra 1968 og har samme besetning som i teaterversjonen. Stykket er en oversettelse av Jack Popplewells britiske skuespill Busybody, fra 1964.

Filmen ble første gang vist på NRK den 26. desember 1976 og har blitt satt opp på programmet en rekke ganger etter det.

Arve Opsahl, som overbetjent Henry Bakker, plages av lungebetennelse gjennom hele filmen. Aud Schønemann spiller «rengjøringssjef», Lilly Hansen. Hun er gift med Freddy Hansen, som spilles av Carsten Byhring.

I bygget der Lilly bor har det skjedd et mord, og det er Lilly som oppdager liket og ringer politiet. Ifølge Lilly er det sjefen for et firma i toppetasjen som er død, og hans navn er herr Marthinsen. Han er også eier av gården. Når konstabel Jeremias P. Grodahl, spilt av Helge Reiss, kommer inn har liket forsvunnet.

Konstabelen tror ikke noe spesielt på Lilly, og når Bakker kommer blir han irritert over å ha blitt dratt ut av «en febervarm seng» for å komme til et åsted hvor liket er forsvunnet.

Det er bare det at Bakker og Lilly er gamle kjente, og har visstnok vært ganske intime i «Rosekjeller'n» i gode gamle dager. Så når hun vil prate om gamle dager og Bakker om mordet som visstnok har skjedd, så blir det ikke lett.

Det er blitt funnet blod på stolen og herr Marthinsen kom aldri hjem den kvelden. Bakker må da til sin store skuffelse faktisk etterforske et mulig mord. Så det hele ender med at Bakker samler sammen hele personalet til herr Marthinsen på herr Marthinsens kontor for å finne en eventuell morder. Hvem har gjort det, er herr Marthinsen død eller er offeret ennå ikke nevnt?

Filmen regnes i dag som en filmklassiker.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...