Loading...

Stipe Pilić, prof. - Stanje u školstvu i put do kvalitetnih promjena

582 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 4, 2012

Obiteljska stranka
u suradnji s Hrvatskim katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika i Udrugom za zaštitu dostojanstva radnika Most
Okrugli stol s temom
"Stanje u školstvu i put do kvalitetnih promjena"
29. lipnja 2012.
u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.

Obiteljska je stranka, u suradnji s Hrvatskim katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika i Udrugom za zaštitu dostojanstva radnika Most, organizirala 29. lipnja 2012. okrugli stol s temom Stanje u školstvu i put do kvalitetnih promjena. Skup je održan u Knjižnici i čitonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.


O ovoj važnoj temi za hrvatsko društvo i obitelj govorili su stručnjaci iz predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog područja odgojno-obrazovnoga sustava. Istaknuti su problemi, ali i ponuđena rješenja koja će u obliku zaključaka okrugloga stola biti upućena na adrese najvažnijih institucija odgovornih za školstvo.
Iz uvodnih se izlaganja dalo zaključiti da sustav školstva kakav je danas u Hrvatskoj stvara od prosvjetnih radnika zaplašene birokrate kojima su vezane ruke I time onemogućeno da rade svoj posao najbolje što znaju. Odgojna je funkcija potpuno zanemarena te je potrebno hitno postići društveni dogovor o najvažnijim odgojnim odrednicama. Ponuđena će rješenja, budu li se primijenila, pomoći izlasku iz sadašnje krize. Ukazano je na nelogičnost postojećih zakona i na potrebu i značaj aktivnog uključenja roditelja u borbu za unaprjeđenje školstva. U hrvatskom društvu općenito pa tako i u školstvu nema dovoljno dijaloga I povjerenja, nego prevladavaju nasilne poruke kojima su izložena i djeca, rečeno je na okruglom stolu.
S obzirom da sadašnja Vlada planira uvesti dva nova predmeta kao što su Zdravstveni odgoj i Građanski odgoj iza kojih stoje militantne udruge, postavilo se pitanje što se želi postići s novim generacijama. Kako se ovi programi rade u potpunoj tajnosti, roditeljima je preporučeno od strane organizatora da prema Ustavu RH trebaju odbaciti predmete koji vrše nasilje nad djecom jer su u suprotnosti s roditeljskim odgojem.
Također, roditelji bi trebali biti upoznati sa svim novostima, tko im i s kojim ciljem odgaja djecu i sukladno tome nagrađivati ili kažnjavati na izborima stranke koje promiču razne ideologije, zaključeno je na okruglom stolu Obiteljske stranke.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...