Upload

Loading...

Marko Sihvosen mielenilmaisun laiton estäminen

32,832

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Feb 3, 2010

Kuvaajan lisäys 2012. Nämä tapahtumat ovat totta ja siksi ne palautetaan uudelleen näkyville. Kuvaaja laittoi tämän aineiston vuodeksi jäähylle vastalauseena Marko Sihvosen käytöksestä. Kuvaaja ei tue Sihvosta tämän aineiston julkaisulla vaan julkaisu tapahtuu yhteiskunnan kierouden osoittamiseksi.

AP-teksti: Rikkoivatko poliisiviranomaiset perustuslakia kun estivät laittomasti Marko Sihvosta esittämästä mielipidettään 3.2.2010

Sihvonen oli kokenut nälkälakkonsa vastustuksen Eduskunnan ja poliisin toimesta päivittäin. Poliisin antamat lupaukset lakolle rikottiin poliisin toimesta kerta kerran jälkeen. Poliisi on muun muassa ilmoittanut, että jos Marko ei poistu paikalta heitetään hänet putkaan. Videon kuvausaamuna poliisit yrittivät repiä Markon asuntovaunusta irti siihen vaijereilla kiinnitettyä banderollia. Banderollissa luki teksti; "korruptoitunut hallitus". Eduskunnan henkilökunta taas yritti kieltää Markolta oikeuden keskustella ohi kulkevien kansanedustajien kanssa. Poliisi ja Eduskunta on vaikeuttanut toistuvasti Markon laillista oikeutta mielenilmaisuun, vaatimukset paikalta poistosta ovat koventuneet vaikka oikeudesta paikalla oloon on sovittu etukäteen ja kirjallisesti.

Mielenilmoitus on jokaiselle yksilölle perustuslaillinen oikeus johon ei tarvita lupaa pyytää. Laki edellyttää vain ja ainoastaan etukäteisilmoitusta poliisille, josta käy ilmi mitä, missä, milloin ja kuka järjestää. Tekemällä etukäteen em. ilmoituksen on mielenosoitus aina laillisesti järjestetty. Näin todistettavasti menetteli myös Marko Sihvonen (lupa esitellään Markon ensimmäisessä videossa).

Poliisi keskeytti Markon mielenosoituksen välittömästi kun hän alkoi kertoa ihmisille niistä perusteista miksi hän on nälkälakon aloittanut. Korruptiosta puhuminen julkisesti ei ilmeisesti Suomessa ole sallittua. Sanavapaus, onko sitä?

Sihvonen vietiin poliisiautossa pois kansanedustajien ja Halosen silmistä ja päästettiin vapaaksi vasta jos Sihvonen suostuisi poliisin ehtoihin "jos pidät turpasi kiinni ja viet asuntovaunun heti pois niin pääset autosta". Poliisi ei perustellut Sihvosen kiinniottoa millään tavalla.

Markon lakon taustatukena ovat Humanrights of Finland yhteisö sekä Vakuutusongelmaisten liitto ry. Vakuutusongelmaisten liitto toteutti vuonna 2001 samassa paikassa 29 vuorokautta kestäneen nälkälakon johon osallistui useita henkilöitä.

Kokonaisuudesta on valmisteilla DVD-levy, mukana myös ennenjulkaisematonta materiaalia sekä haastatteluita. Levyn tuotto menee lyhentämättömänä Markon mielenilmaisun tukemiseen. Lisätietoja myöhemmin osoitteessa www.supportmarkosihvonen.com.

Loading...

Advertisement
Autoplay When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


to add this to Watch Later

Add to