Loading...

ADAMS APPEL 2007.09 Eindelijk onderzoek naar de Hanze

18,624 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 9, 2007

De stad Groningen kende tussen de 15e en 17e eeuw een bloeitijd als Hanzestad. De Hanze was een internationaal samenwerkingsverband tussen kooplieden en steden.

Op het hoogtepunt had de Hanze handelsroutes tussen Hanzesteden in heel Europa, van Tallin in Estland tot Keulen in Duitsland en van Bergen in Noorwegen tot Krakau in Polen.

In ons land waren behalve Groningen ook Kampen en Deventer bekende Hanzesteden. De impact van de Hanze ging veel verder dan alleen het economische belang. De Hanze had grote invloed op politieke, religieuze en culturele ontwikkelingen tussen 1300 en 1650.

Toch hebben historici in de 20e eeuw relatief weinig onderzoek gedaan naar de Hanze. Binnen de Rijksuniversiteit Groningen is het Hanze Studiecentrum nu intensief betrokken bij de voorbereiding van een expositie over de Hanze die in 2008 in het Groninger Museum wordt georganiseerd.

Dr. Hanno Brand doet al jaren studie naar de Hanze. In Adams Appel vertelt hij over de geschiedenis en laat hij een aantal documenten uit de Hanzetijd zien. Bovendien praat hij over het belang van de Hanze in de huidige tijd.


Meer informatie: www.adamsappel.nl
(cc) Rijksuniversiteit Groningen

Wat is (cc)? http://creativecommons.org/licenses/b...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...