Loading...

V.I.S.S.E.N Trailer

3,635 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 5, 2012

www.facebook.com/vissendefilm

V.I.S.S.E.N - 30 augustus in de bioscoop

"Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after." - Henry David Thoreau

In Nederland doet ruim een miljoen mensen aan voetbal, maar meer dan anderhalf miljoen Nederlanders vissen één of meerdere keren per jaar. Vissen is misschien wel de opmerkelijkste volkssport ter wereld.

De documentaire V.I.S.S.E.N duikt in de wereld van de vissers en de vissen in Nederland. Boven en onder water, op het IJ, aan de kust, op de Noordzee, in de stad, de polder en op en aan de meren en rivieren. Daarmee geeft de film een verrassend beeld van de parallelle wereld van de visser en de vis in Nederland.

V.I.S.S.E.N gaat over de vraag wat de visser beweegt. Waarom vissen mensen? Wie zijn dat, die vissers? Is vissen een hobby, een sport, een vlucht, of is vissen als jagen, een onontkoombaar oeroud instinct? Wat gaat er door je heen als je vist, als je een vis vangt, of als je niets vangt? En: hoe ervaart die vis dat eigenlijk, zo'n haak in zijn bek? Een filmische zoektocht naar de oervisser in de mens.
V.I.S.S.E.N is een film van regisseur Pieter-Rim de Kroon en scenarioschrijver Maarten de Kroon. De gebroeders De Kroon maakten eerder de documentaire Hollands Licht, welke bekroond is met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

www.amstelfilm.nl/vissen

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...