Upload

Loading...

De nieuwe Wildernix / The New WilderMess (subtitled)

106,750

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 25, 2013

English description and subtitle instruction see below.
========================================­=============================
De verloren natuur in de Oostvaardersplassen

Het natuurgebied "De Oostvaardersplassen" is vanaf eind september 2013 in de fraai vormgegeven bioscoopfilm "De nieuwe Wildernis" te zien. Terecht want het gebied is uniek voor Nederland en heeft talloze aspecten die het waard zijn om bekeken te worden. Helaas heeft het natuurgebied ook een aantal schaduwzijden.

De wijze waarop de grote grazers (runderen, paarden en edelherten) in de Oostvaardersplassen worden beheerd heeft een grote invloed op de ontwikkeling van de natuur. Door de grote aantallen dieren wordt de vegetatie steeds minder divers en verdwijnen er veel diersoorten. Daarnaast is er in de winter een groot voedseltekort waardoor veel dieren honger lijden en uiteindelijk worden afgeschoten of sterven. In de winter van 2012/2013 waren dit er ruim 1680.

In de korte film "De nieuwe Wildernix" wordt aandacht gegeven aan deze aspecten en geven deskundigen en betrokkenen hun, vaak uitgesproken, mening hierover.

De film is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat er in de Oostvaardersplassen speelt en zijn of haar mening niet uitsluitend op de bioscoopfilm wil baseren.

Over de geïnterviewden:
Rob Bijlsma inventariseerde de broedvogelpopulatie in het buitenkaadsegebied van de Oostvaardersplassen in de jaren 1997, 2002 en 2007. Hij won de Edgar Doncker Prijs 2013 voor zijn roofvogelonderzoek. Hij publiceerde in vele wetenschappelijke tijdschriften. Ook publiceerde hij het boek Mijn Roofvogels.

Martijn de Jonge fotografeerde en publiceerde over de Oostvaardersplassen vanaf eind jaren '80 (meer info www.martijndejonge.nl).
Meer informatie is o.a. te vinden op:
http://www.stichtingwelzijngrotegraze...
http://www.stophetleed.nl

Beeldmateriaal oa. afkomstig van www.boerenweg.nl.

========================================­=============================

In English:
The lost nature of the Oostvaardersplassen

The nature reserve "The Oostvaardersplassen" is from September 2013 presented in the beautifully designed feature film "De Nieuwe Wildernis" (The New Wilderness, Die Neue Wildnis). The area is worth to be looked at as it is unique in the Netherlands and has numerous aspects that are very attractive. Unfortunately, the nature reserve also has some serious drawbacks.

The manner in which the large grazing animals (cattle, horses and red deer) are managed in the Oostvaardersplassen has a great influence on the development of nature. Due to the large numbers of animals, the vegetation is becoming less diverse and many species are disappearing. In addition, in the winter a large food shortage which cause that many animals starve or has to be shot. In the winter of 2012/2013 this number was over 1680 animals.

In the short film "The new Wildernix ' attention is given to these aspects and experts and stakeholders give their, often critical, opinions.

Learn here to see how to enable the English subtitles:
https://support.google.com/youtube/an...
========================================­=============================

Deze video is voor een groot deel gemaakt met een Panasonic Micro Four Thirds camera.

Meer informatie hierover vind je op mijn site/blog:
http://www.micro-four-thirds.nl

Meer informatie vind je op:

Mijn site:
http://www.s2ip.com

Twitter:
https://twitter.com/sjoerd_s

Facebook:
https://www.facebook.com/sjoerd.schap...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...