Loading...

Korps Commando Troepen Opleiding Deel 2

166,010 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 7, 2010

In dit deel van de videoserie over de Elementaire Commando Opleiding (ECO) wordt duidelijk dat leden van het Korps Commandotroepen niet alleen fysiek hun mannetje moeten staan maar ook mentaal.

In Roosendaal is een groep militairen enkele weken geleden met de ECO gestart. Het is de cruciale fase in de 16 tot 20 maanden durende opleiding die elke commando ondergaat. Het deelnemersveld aan de zwaarste opleiding van Defensie is inmiddels al geslonken.

Bij een oefening in het optreden in waterrijk gebied ondergaan de toekomstige commando's ook een overlevingscursus. Hierbij zijn de militairen aangewezen op de aangeleerde overlevingstechnieken en vooral op wilskracht en mentaal doorzettingsvermogen.

De video's uit de reeks geven inzicht in de zware opleiding: het afzien, het 'bikkelen' en het verleggen van ieders grenzen. Deze aspecten van de ECO vormen de basis voor de bijzondere kameraadschap en het esprit de corps van deze elite-eenheid van de Koninklijke Landmacht.

Copyright Disclaimer: Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...