Loading...

Short Lift 400 | Extreem korte buisrailwagen ontwikkeld ism. Berg Hortimotive, buisrailkar 92 cm.

274 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 22, 2014

(i) https://www.steenks-service.nl/buisra...
(e) info@steenks-service.nl
(t) 0031 (0) 174-510 266

Extreem korte buisrailkar bij WUR Bleiswijk:
Bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk wordt sinds begin dit jaar gebruik gemaakt van twee nieuwe buisrailwagens die extreem kort zijn waardoor de buisrailkarren toch goed wendbaar zijn op de smalle betonpaden in de verschillende afdelingen. Ook kan de buisrailwagen tot maximaal 4.10 meter hoogte komen.

De buisrailwagens zijn exclusief gemaakt en ontworpen door Steenks Service in De Lier op vraag van de proeflocatie in Bleiswijk. De onderwagen van de buisrailkar heeft een lengte van 90 centimeter (een normale buisrailwagen heeft een lengte van twee meter). De breedte van het plateau is 40 cm en de lengte 90 centimeter. Daardoor is deze kar geschikt voor één persoon. Steenks Service heeft de buisrailkar bedacht en gemaakt en Berg Hortimotive heeft de benodigde keuringen verzorgd. De nieuwe buisrailwagen heeft zes hydraulische scharen, waar een normale buisrailwagen er maximaal vier heeft, aldus Wouter Steenks.

Jan-Willem de Vries, bussinesmanager bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk is blij dat de wagens er zijn gekomen: “We hebben een paar jaar gezocht naar zo’n soort kar, maar nergens ter wereld konden we zo’n kar krijgen of zag een leverancier het zitten zo’n kar te maken. Toen zijn we naar Steenks gestapt.” De Vries geeft wel aan dat de nieuwe, extreem korte buisrailwagens vanwege veiligheidseisen tijdens de werkzaamheden bovenin de kas echter niet mag rijden. De Vries: “Wanneer de kar voor- of achteruit moet, moet de buisrailwagen dus eerst in zijn geheel zakken en kan dan verplaatst worden.” De karren worden volgens De Vries in Bleiswijk ondermeer gebruikt in een lege kas als een soort hoogwerker om werkzaamheden te verrichten aan schermdoeken en belichtingsintallatie.

Steenks Service verwacht dat het product, de short-lift 400, ook in andere proefbedrijven in de wereld waar wordt gewerkt met kleine proefafdelingen en smalle betonpaden interessant is. Wouter Steenks: “Deze proefbedrijven willen hun ruimte voor de afdelingen immers zo efficiënt mogelijk benutten en zij maken om die reden het betonpad zo klein mogelijk. Onze nieuwe buisrailkar, de short-lift 400, is daar een mooie oplossing voor.”

Bron: TuinbouwCommunicatie
Auteur: Ellis Langen

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...