Loading...

Klantenpsychologie door deurwaarders via het Customer Insights Center (RUGCIC)

185 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 8, 2014

Deurwaarders maken vaak gebruik van dreigende taal om openstaande rekeningen betaald te krijgen. Echter, psychologisch onderzoek van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen (RUGCIC) toont aan dat dat niet werkt.

Want mensen durven de deur niet meer open te doen voor een dreigende deurwaarder en maken bovendien de post niet meer open. Daardoor worden hun financiële problemen groter. Dit wetenschappelijke onderzoek toont aan dat een vriendelijke benadering met een kaartje of een aanpassing in de envelop de eerste drempel al wegneemt: mensen nemen daardoor vaker contact op met de deurwaarder. Dit start de dialoog, waarbij in goed overleg gezamenlijk naar een oplossing van de betalingsachterstanden wordt gezocht. Want de deurwaarder heeft vaak wel mogelijkheden om bijvoorbeeld een regeling te treffen, alleen daarvoor is het wel nodig dat mensen met schulden zelf contact opnemen.

Hiermee maken wij een groot maatschappelijk probleem een stuk kleiner. En dat is in het belang van alle partijen: deurwaarder, schuldeiser en schuldenaar!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...