Loading...

Babakus för iPad - en introduktion

4,017 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 22, 2012

Babakus är en modern räknare som förenar det bästa från den västerländska räknestickan och den österländska Abacus. Det är en metod för personer med dyskalkyli/specifika matematiksvårigheter. På Babakus arbetar man enkelt med de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division. Även om fokus vid utvecklandet av denna metod legat på de som har svårt för att hantera tal och siffror så är Babakusen utmärkt träningsredskap även för duktiga räknare. Metoden innehåller stora möjligheter att anpassa träningsnivån till varje elevs färdigheter och förståelse.

Babakus har utvecklats av neuropsykolog Björn Adler utifrån ett konkret behov av en metod för att arbeta med tal och siffror när man har problem med att snabbt och enkelt hantera dessa tal och siffror.

Elever som uppvisar specifika matematiksvårigheter/dyskalkyli har ofta mycket stora svårigheter att automatisera även enkla sifferfakta. De fastnar ofta i fingerräknandet och det finns en stor risk att de därmed hamnar på för låg nivå i arbetet med matematiken. När man får problem med att automatisera enkla sifferfakta så belastas arbetsminnet mer än vad som är önskvärt och även nyinlärningen riskerar att påverkas negativt. Här fyller Babakus en viktig roll då den även är arbetsminnesbesparande när detta behövs. Samtidigt är metoden så flexibel att man även kan stimulera arbetsminnet när eleven blivit en van Babakusräknare.

Babakus för iPad består av
- tre olika räknare med 3, 5 och 7 räknestickor
- träningsprogram på 7 nivåer där man tränar sju steg vid varje träningstillfälle
- e-book "Vad är Dyskalkyli?" av neuropsykolog Björn Adler

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...