Loading...

God van de slachting (Carnage) met o.a. Huub Stapel

779 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 13, 2013

Ongemanierd, onbeleefd en ongewoon geestig

Tot 1 maart 2014 in het theater. Reserveer je kaarten bij de Nationale Theaterkassa 0900 9203 (45cpm) of http://www.ntk.nl/voorstelling/god-va...

De afgelopen jaren heeft Huub Stapel als relatiegoeroe heel Nederland bezocht met zijn one-man-show Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus. Mannelijke en vrouwelijke bezoekers ervoeren een avond met Huub als 'een feest van herkenning' die vaak ook nog leidde tot méér begrip voor elkaar.

Met God van de Slachting duikt Huub dit seizoen weer in de materie van de relaties maar dan als personage in een komedie. Nu komen daar twee vrouwen van Venus (Anneke Blok en Johanna ter Steege) en nog een collega van Mars (Paul R. Kooij) bij. Alle tips en trics over omgangsvormen tussen Mars en Venus lijken compleet voorbij gegaan te zijn aan de personages van deze internationale hitproductie.
Beschaving en goede manieren blijken namelijk ver te zoeken wanneer twee echtparen elkaar opzoeken nadat hun elfjarige zoontjes met elkaar op de vuist zijn gegaan. Als fatsoenlijke ouders willen ze het conflict in alle redelijkheid beteugelen. Maar dat blijkt nog behoorlijk lastig als de vlam in de pan slaat en het tot dan toe futiele vechtpartijtje tussen kinderen in al zijn venijn overslaat op hun ouders. Messcherpe dialogen, vuistharde humor en cast van louter topacteurs maken God van de Slachting tot een komedie waarin alle menselijkheid luchtig wordt gerelativeerd.


Over de hele wereld wordt God van de Slachting gespeeld met de grootste acteurs van het land en telkens weer is het een enorm succes. Het stuk werd recent verfilmd als Carnage door Roman Polanski met in de hoofdrollen Jodie Foster en Kate Winslet. In 2009 won de schrijfster, Yasmina Reza, met haar stuk de Tony Award voor Best Play -- de Oscar van de theaterwereld. Ook in Londen won God of Carnage een belangrijke theaterprijs. Dat belooft wat voor Nederland!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...