Loading...

Serial in PREMIERA: "100 romani celebri nascuti in Moldova" - Eugen Doga (HD)

6,994 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 11, 2014

Serialul de filme documentare / enciclopedice "100 romani celebri nascuti in Moldova", realizat de Studioul "Flacara Film" din R. Moldova, constituie o PREMIERA in spatiul romanesc.
Filmul "Eugen Doga" s-a invrednicit de Premiul 1 al Festivalului de Film "HERCULES.ro", care s-a desfasurat pe 5-6 iulie 2014 la Baile Herculane, Romania, fiind organizat de Asociatia Nationala a Cinecluburilor din Romania (Presedinte Emilian Urse), Liga Asociatiilor Romano-Germane din Germania (Presedinte Lucian Glass) si Asociatia Germano-Romana "Niedersachsen" (Presedinte Emil Mateias).

Acest film dedicat celui mai cunoscut si apreciat in lume compozitor roman in viata, Eugen Doga, originar din provincia transnistreana, a fost apreciat la Festivalul de Film Independent mentionat si cu trofeul "Hercules" oferit de Compania "Sind Tour Trading", prin Directorul sucursalei Baile Herculane, Silviu Breazu.

Filmul "Eugen Doga" este subtitrat in limba engleza, iar in curand va fi subtitrat si in limba rusa, la fel ca si celelalte din cadrul acestui serial consacrat personalitatilor romanesti, nascute in Moldova din toate timpurile, care au merite incontestabile in Istoria romanilor, Rusiei, Ucrainei, Europei si Lumii, ocupandu-si locurile bine meritate pe Aleea Nemuririi.

Autor si producator al serialului si filmului "Eugen Doga" este scriitoarea Luminita Dumbraveanu, care a lansat in anul 2013 si o carte-document intitulata "Eugen DOGA: Muzica este prima si ultima mea iubire" (editura Prut International, 296 pagini, Chisinau).

Alte filme din serialul "100 romani celebri nascuti in Moldova", realizate de Studioul de productie audiovizuala "Flacara" din Chisinau, veti putea urmari curand pe website-ul oficial www.flacaratv.md, care are drept generic indemnul "Sa-nfaptuim ce-am inceput in 1989!".

Vizionare placuta si de folos tuturor, in special, elevilor si studentilor romani de pretutindeni.

Dragi tineri, fiti pururea mandri de Neamul vrednic din care va trageti radacinile! Popularizati acest film si in randurile colegilor, prietenilor din alte tari.

Studioul "Flacara"


P.S.
Notăm ca filmul "Eugen Doga" s-a bucurat de o PREMIERĂ NAŢIONALĂ la postul public TV Moldova 1, care a avut loc pe 21 iunie 2013, cu participarea în platou a eroului peliculei -compozitorul Eugen Doga. A fost prima PREMIERĂ LIVE a unui film în istoria Televiziunii Naţionale din R. Moldova. Emisiunea cu genericul "DOR de Eugen DOGA" a cuprins atunci TREI PREMIERE:

1. PREMIERA cărţii „Eugen DOGA: Muzica este prima şi ultima mea iubire" scrisă de Luminiţa Dumbrăveanu;
2. PREMIERA filmului documentar „Eugen DOGA", realizat de Luminiţa Dumbrăveanu (scenariu şi producător), Doru Guţu (regizor artistic) şi echipa Studioului „Flacăra Film";
3. PREMIERA cântecului „Nemărginire" de Aurica Dicusară Basarabeanca (muzică şi versuri), inspirat de creaţia maestrului Eugen Doga: http://www.youtube.com/watch?v=je3hpQ...

Emisiunea "DOR de Eugen DOGA", 2 ore si 15 min, poate fi urmarita pe site-ul www.trm.md (21 iunie 2013)

Dor de Eugen Doga I
21 Iunie 2013 | 19:50
http://trm.md/ro/dor/dor-de-eugen-dog...

Dor de Eugen Doga II
21 Iunie 2013 | 20:35
http://trm.md/ro/dor/dor-de-eugen-dog...

Dor de Eugen Doga III
21 Iunie 2013 | 21:25
http://trm.md/ro/dor/dor-de-eugen-dog...

Dor de Eugen Doga IV
21 Iunie 2013 | 22:10
http://trm.md/ro/dor/dor-de-eugen-dog...

Studioul "Flacara"

 • Category

 • Song

  • Breeze
 • Artist

  • Eugen Doga
 • Album

  • Under the Constellation of Pisces
 • Licensed to YouTube by

  • CD Baby

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...