Loading...

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

75,723 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 10, 2010

Κοσμάς ο Αιτωλός: Δεν είστε Έλληνες αλλά χριστιανοί!

ΔΙΔΑΧΗ Α'
Δεν είστε Έλληνες αλλά χριστιανοί!

Και εγώ αδελφοί μου, που ηξιώθην και εστάθηκα εις αυτόν τον άγιον τόπον τον αποστολικόν δια την ευσπλαχνίαν του Χριστού μας, εξέτασα πρώτον δια λόγου σας και έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ' είσθε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί, πιστεύετε και είσθε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και είσθε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ''ΑΓΙΟΣ'' ΚΟΣΜΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ; ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΥΧΤΟΜΥΑΛΟΙ, ΕΞΥΠΝΟΙ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ, ΕΙΧΑΝ ΘΕΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝΕ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΑΝΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΣ, ΙΤΑΛΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΙΣΠΑΝΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ, ΙΝΔΟΣ.... ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΝΑΤΕ ΣΑΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ, ΟΙ ΠΑΠΑΔΟ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ, ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ .

ΔΙΔΑΧΗ Γ'
Από θεού η δουλεία του Γένους!

Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν.
και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του
το έδωσε δια ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους.
Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος;
Δια ιδικόν μας συμφέρον, διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις.

Τι έχετε να πείτε τώρα ιουδαιο-χριστιανοι; Μήπως είναι ψέματα;
Το ιερατείο ήταν στο πλευρό των Τούρκων, και ενάντια στην Ελληνική επανάσταση του 1821 εκτελώντας την διαταγή του αφέντη τους ΙΗΣΟΥ!

Αποτέλεσμα:

"Ο Έλληνας είχε ξεχάσει τελείως την πολεμική τέχνη. Και ο αγροίκος Τούρκος, όταν ξεσπάθωσε να κατακτήσει την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών,
βρήκε μπροστά του 'εναν τρέμοντα, αλλά ελπίζοντα σε μια από θαύμα σωτηρία φοβισμένο αντίπαλο.
Στο πέρασμα του χρόνου τα πράγματα είχαν αλλάξει τόσο πολύ, που οι εγγονοί των αρχαίων εκείνων ανδρών, οι οποίοι κάποτε στις Πλαταιές
και στη Σαλαμίνα διαπληκτίζονταν ποιοι θα πρωτοπολεμήσουν για την ελευθερία του ανθρώπινου γένους, τώρα είχαν καταντήσει να πιστεύουν
ότι θα σπιλωθούν αν έπιαναν τα όπλα για να επιδιώξουν να υπερασπιστούν μ' αυτά την πατρίδα ενάντια στους βαρβάρους..." (Φαλμεράιερ)

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...