Loading...

06 noodhulp Red een Kind

859 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Apr 20, 2009

Red een Kind
noodhulp 6

www.redeenkind.nl

Red een Kind wil kinderen ondersteunen die weinig of geen kans hebben op een waardig bestaan. Red een Kind is een christelijke organisatie.
Onze missie is:
Red een Kind ondersteunt kinderen die weinig of geen kans hebben op een menswaardig bestaan. Als christelijke organisatie geloven we dat de Bijbelse visie van de liefde bepalend is voor de relaties tussen mensen.

Onze visie is:
Onze ondersteuning is gericht op kinderen in ontwikkelingslanden, die te kampen hebben met persoonlijke omstandigheden van armoede, discriminatie, ziekte etc. of slachtoffer zijn van rampen. Wij geven kinderen de kans op een menswaardig bestaan, bevrijd van armoede.

Red een Kind ondersteunt kinderen in nood, ongeacht achtergrond, kaste, ras, geloof of geslacht.

Geïnspireerd door de bijbelse uitleg van liefde, zoals beschreven in Mattheüs 25, Markus 12, Lucas 10 en vele andere plaatsen, hecht Red een Kind veel waarde aan de christelijke identiteit. Het personeel deelt de christelijke overtuiging ook. Dat wordt eveneens verwacht van onze partnerorganisaties.

Hulp is in eerste instantie geconcentreerd op kinderen. Red een Kind helpt hun levensstandaard te verbeteren. Deze hulp heeft ook impact op de ouders of verzorgers. Speciale focus is er op de versterking van de kinderen die leven in armoede en bovendien geconfronteerd worden met andere problemen in hun leven zoals een handicap.

Red een Kind werkt samen in een noodhulpcluster met Woord en Daad, Tear en ZOA Vluchtelingenzorg.

Red een Kind beschikt over het CBF-keurmerk voor goede doelen en is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer over de keurmerken van Red een Kind is hier te vinden.

Daarnaast is de organisatie lid van Partos, de branchevereniging voor particuliere internationale samenwerking en Prisma, het platform van christelijke organisaties in ontwikkelingssamenwerking. Verder is Red een Kind vanaf eind december 2005 ISO-gecertificeerd.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...