Loading...

KAFFEEFAHRT INS KREMATORIUM

78,602 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 24, 2011

In Duitsland zijn ze een fenomeen: 'Kaffeefahrten'. Tijdens deze bustochtjes inclusief 'Kaffee und Kuchen', brengen Duitse toeristen op leeftijd een bezoek aan fabrikanten van allerlei koopwaar. In ruil voor een goedkope, aangename reis verwacht de organisator dat zij onderweg flink in de buidel tasten.

In zijn film laat filmmaker Sergej Kreso zien dat deze verkoopstrategie tegenwoordig zelfs wordt gebruikt om uitvaarten aan de man te brengen. Kreso kijkt mee met de Duitse uitvaartondernemer Karl Schumacher die met een goede neus voor commercie Kaffeefahrten organiseert naar het Nederlandse crematorium in Venlo.

Kaffeefahrt ins Krematorium is een intrigerende documentaire over het opkomende uitvaarttoerisme in de Duits-Nederlandse grensstreek en wijst de kijker op de vercommercialisering van het 'laatste afscheid' in relatie tot onze eigen verlegenheid met de dood.

Scenario & regie - Sergej Kreso
Producent - Joost Seelen

Kaffeefahrt ins Krematorium beleefde haar premiere tijdens het Nederlands Film Festival 2011 dat plaatsvond in Utrecht. De film nam deel aan de Gouden Kalf competitie voor Korte Documentaire. Kijk op http://www.filmfestival.nl voor meer informatie.

Kaffeefahrt ins Krematorium wordt donderdag 17 november 2011 rond 23.00 uur binnen Holland Doc uitgezonden door de IKON op Nederland 2.

Deze film is financieel mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

Geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties in coproductie met IKON TV.

Meer informatie op http://www.kaffeefahrt.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...