Loading...

Boris Dvornik - Čovik i po

18,095 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 17, 2008

CD "Čovik i po" sa 16 antologijskih skladbi u izvedbi Borisa Dvornika. Radi se o skladbama iz popularnih TV serija, filmova i skladbama koje je Boris izveo na splitskim festivalima, poput: Naše malo misto, Nadalina, Ča je život vengo fantažija, Ništa se promijenilo nije, Oj Čoviče, Balada o glumcu...
Malo je onih koji su već za života postali legende, zaštitni znaci podneblja, popularni do te mjere da naprečac mogu osvojiti publiku već samom pojavom, ma gdje se našli i ma što učinili. Čak i da ništa ne učine već samo prošetaju rivom ili popiju koje piće na kakvoj pjaci na moru ili trgu u unutrašnjosti, svejedno, već je i to dovoljno da ih se prepozna i posvoji, da ih se okruži znatiželjom i posebnim tretmanom slučajnih i neslučajnih namjernika koji su imali tu sreću da se nađu u njihovoj blizini.


Jedan od takvih je svakako Boris Dvornik (1939.-2008.), jedan od naših najpoznatijih i najomiljenijih filmskih, televizijskih i kazališnih glumaca. Za njega se može s punim pravom reći da je od Dioklecijana naovamo jedan od najpopularnijih osobnosti na ovim prostorima, sinonim za Split i Dalmaciju, ikona podneblja, rasni Mediteranac koji je ne samo živio već i disao svoj rodni grad i regiju. Zahvaljujući vrsnim i od svih prihvaćenih ulogama postao je pravim junakom hrvatskoga juga, temperamentan i duhovit, spretan i okretan, nezamjenjiv kad treba igrati likove s priobalja i otoka, u čijem se govoru, pokretima i ponašanju čuje glas mora, osjeća okus soli, udiše miris maestrala i južina te ćute jaki bašćinski korijeni, pulzira živi Mediteran u svim njegovim oblicima, osunčan i proviđen bonacama i neverama, veselicama i melankonijama, smijehom i suzama, usponima i padovima, mukom i uspravnošću na škrtom tlu i varljivom moru.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...