Loading...

A dëshironi ti fitoni 3600 sevape brenda pak minutave ...!!?

170,446 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 29, 2011

Këto sevape mund t'i fitosh nëse Allahu ta mundëson t'i falësh dy rakate duha. Për këto dy rekate të nevojiten rreth katër minuta dhe fiton 3.600 sevape.

Ebu Dherri, radijallahu anhu, transmeton se i Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, ka thënë:

"Për çdo nyje të trupit duhet të jepet sadaka. Kështu, çdo tesbih ( Subhanallah ) është sadaka, çdo tahmid ( Elhamdulilah ) është sadaka, çdo teblil ( Laa ilaahe il-lallah ) është sadaka, çdo tekbir është sadaka, urdhërimi në të mirë dhe ndalim nga e keqja është sadaka, por e barabartë me të gjitha këto është falja e dy rekateve para mesditës."

( Muslimi )


Një version tjetër i transmetimit thotë:

"Njeriu ka 360 nyje, për çdo nyje duhet të japë sadaka."

Sahabët pyetën/;

"Kush mund ta bëjë këtë o i Dërguari i Allahut?"

Ai, salallahu alejhi ue selem, ka tha:

"Ai i cili e mbulon pështymën në xhami ( atëherë xhamitë ishin me zall ), ose ai i cili largon pengesat nga rruga, por e barabartë me këto është falja e dy rekateve në mesditë ( duha )."

( Transmeton Ebu Davudi, Imam Ahmedi, Ibën Hibani dhe Ibën Khuzejma )


Njeriu ka 360 nyje, për çdo nyje një sadaka dhe tek Allahu dhjetëfishet sadakaja, kjo do të thotë 3.600 sevape.

Në një ditë 3.600 sevape.

Në një muaj 3.600 x 30 = 108.000 sevape.

Allahu i Shperblefte të gjithe Ata qe Lexuan këte Artikull
dhe e ndan me Vellezërit dhe Motrat Muslimane..
Allahume Amiin

Mos na harroni në du'at e juaja...!!
A të kushton diçka nëse lutesh për muslimanët? (Mos harro se të njejtat lutje i bëjnë melaiket pastaj për ty)
Ue Selam Alejkum We Rahmetullah We Bereketahu..!!

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...