Loading...

JUSUF BULIĆ JUSA(46) 4.05.1998

80,349 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 29, 2013

Jusuf Jusa Bulić (46), član „ekipe" koju je predvodio Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac, ubijen je 4. maja 1998. ispred kafića na Novom Beogradu. Napadači su sačekali da Bulić, koji je bio vlasnik fudbalskog kluba Železnik, kao i nekoliko kafića i lokala,izadje iz kafea 22 i onda ga izrešetali rafalima iz „kalašnjikova" a sa njim su ubijeni i njegov prijatelj Petar Vujičić (41), kao i Bulićev telohranitelj Nenad Raščanin (26).
- Istraga je pokazala da su bila dvojica napadača na Bulića, Vujičića i Raščanina, a posle zločina su automobilom zamakli među zgrade na Novom Beogradu.
Bulićeva „karijera" u podzemlju počinje sedamdesetih godina prošlog veka, kad je zajedno s Ljubom Zemuncem i Radetom Ćaldovićem Ćentom otišao u Italiju, gde je upoznao Željka Ražnatovića Arkana, Đorđa Božovića Gišku i druge. Ubrzo su počeli sukobi s policijom, a Jusa je 1977. uhapšen u Amsterdamu zbog falsifikovanja vozačke dozvole. Već sledeće godine raspisana je i poternica za njim, jer se sumnjičio za ubistvo Veljka Krivokapića u Beču.
- Iako je Buliću na tragu bilo nekoliko evropskih policija, on je zajedno s Ljubom Zemuncem i Ćentom uspešno uspevao da ih izbegne sve do hapšenja ispred katedrale u Kelnu. Međutim, on i Ćaldović su pušteni iz pritvora jer je u međuvremenu austrijsko tužilaštvo odustalo od optužbi za ubistvo Krivokapića. Bulić tada odlazi u London kod Magaša, koji je izbegao hapšenje, a zatim obojica odlaze u Frankfurt.
Nakon ubistva Ljube Zemunca, koga je na stepeništu suda u Frankfurtu 1986. izrešetao Goran Vuković, Bulić se vraća u Jugoslaviju.
- Bulić se tada posvetio legalnom biznisu, pa je kupio „Zonu Zamfirovu", „Ruski car" i „Piranu", dok je na Novom Beogradu imao kafić „22". Budući da je s porodicom živeo u beogradskom naselju Železnik, njemu je bilo logično da otkupi FK Železnik, po kom je bio poznat javnosti.
UBICA N.N

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...