Loading...

Sastanak Slavice Đukić Dejanović i Gej strejt alijanse

1,399 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 8, 2010

Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović je danas na sastanku sa delegacijom Gej strejt alijanse (GSA) koji je održan u Skupštini Srbije, iskazala puno razumevanje za probleme sa kojima se gejevi, lezbejke, biseksualne i transrodne (GLBT) osobe u Srbiji susreću u svakodnevnom životu.

Ona je najoštrije osudila nasilje i diskriminaciju nad GLBT osobama i podržala je predlog GSA o kreiranju strategije rešavanja statusa GLBT populacije u Srbiji koja se odnosi na sve nivoe vlasti, kao i na sve sfere društva.

Slavica Đukić Dejanović je posebno istakla neophodnost senzibilizacije društva kroz obrazovanje i medije kao efikasnu meru u borbi protiv homofobije.

Predsednica Skupštine je ocenila da nasilje mora sveobuhvatno da bude sankcionisano, od verbalnog do fizičkog nasilja, i da tu ne sme da bude pravljena razlika.

Slavica Đukić Dejanović podržala je održavanje Parade ponosa i izjavila je da će doći na Paradu.

Gej strejt alijansa izražava punu zahvalnost Predsednici Narodne Skupštine na iskrenom i veoma sadržajnom razgovoru i na njenoj istrajnosti u promovisanju ljudskih prava GLBT populacije u Srbiji.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...