Loading...

O religiji i nacionalizmu

863 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jun 11, 2010

Gost tribine "Politea" koja je sinoć održana na Otvorenom univerzitetu bio je dr Vjekoslav Perica, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci. O knjigama Vjekoslava Perice " Sveti Petar i Sveti Sava" i " Balkanski idoli" pored autora govorili su etnolog i urednik biblioteke XX vek, dr Ivan Čolović i politikolog, dr Boško Kovačević. Moderator tribine bio je sociolog, Dušan Torbica.

dr Vjekoslav Perica je rođen u Splitu, gde završio je Klasičnu gimnaziju i Pravni fakultet. Godine 1991. odlazi u SAD gde stiče diplomu magistra politikologije i doktora istorije. U svom naučnom radu, najviše pažnje posvećuje nacionalizmu i religiji na Balkanu.

Knjiga "Sveti Petar i Sveti Sava" prati izgradnju dve simbolički povezane crkve u Splitu tokom nešo više od pola veka. Radi se o katoličkoj katedrali Svetog Petra Apostola i o srpsko-pravoslavnom hramu Svetog Save. Izgradnju crkava, autor posmatra kao istoriju dva simbola.

O knjigama dr Vjekoslava Perice govorili su i dr Boško Kovačević, politikolog i profesor Univerziteta Singidunum i Dušan Torbica, sociolog.

Ivana Radinović

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...