Loading...

Kvamsaken - psykologens svindel - projektiv identifikasjon

822 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 9, 2013

Saken handler om hvordan en psykisk syk mor gjennom en psykologiske forsvarsmekanimse som projektiv identifikasjon bruker barnet i en manipulativ aksjon i skolesammenheng for å sverte barnas far i forbindelse med at hun går til sak for å få omsorgen for barnet. Hun drar barnet inn i en konflikt der hun tar barnet ut av skolen på fredager uten at far er klar over dette. Hun konstruerer et stort fravær, unnlater gjøre lekser og hun skriver ikke melinger ved fraværene. Gjennom stadige samværsbyttinger mister barnet forutsigbarheten om når det skal på samvær og begynner vise negative symptomer i skolesammenheng.

Deretter reiser hun sak for omsorgen og anklager så far for å svikte barnet i skolesammenheng. Hun anklager far for at barnet har stort sykefravær, ikke gjort lekser, mangler meldinger og gjør han ansvarlig for barnets problemer. Når far avslører mors bruk av barnet, blir dette dette stanset umiddelbart og barnet beskrives snart å være uten problemer, fra skolen.

Når den sakkyndige kommer in i bildet blir denne manipulert til å tro på mors projeksjoner. Deretter anklager den sakkyndige far for de problemer mor har utsatt barna for. Han anklages for å ha stanset mors uttak av barnet fra undervisning, for å ha vanskeliggjort samvær og for å være negativ mot mor.

Når far benekter at han har gjort det han anklages av sin ex for, påstår den sakkyndige at far er benektende. Når far kritiserer mor for å bruke barnet kynisk, kritiseres far for å være ensidig anklagende mot mor, mens når mor sitter anklager far for alle problemer og for at hun er psykisk syk, så mener den sakkyndige at mor fremviser even til innlevelse og empati! Når far dokumentere at mors psykiske sydom er negativ for barnet anklages han for å være lite nyansert og konfliktskapende. Når mor påstår far er psykopat, møter hun forståelse fra den sakkyndige. Den sakkyndige mener far ensidig kritiserer mor mens mor ikke gjør det, selv om det dokumenteres at det er nettopp det hun gjør.

Far dokumenterer at det er mor som står bak barnets problemer, men den sakkyndige nekter se disse beviser. I tingretten tilkjennes mor så omsorgen utelukkende på grunlag av den sakkyndiges subjektive synsing. Den sakkyndige fremstår åpenbart forutinntatt og manipulert og søker kun bekrefte en forutinntatt hypotese om mors egen "fortreffelighet".

Dette er et klassisk eksempel på projektiv identifikasjon der far ansvarlig gjøres for mors negative adferd. Dette er svært avansert manipulasjon som den sakkyndige psykolog Eli S. Hallaråker åpenbart ikke har kunnskap om. Dynamikken er typisk:

Subjektet (mor) projiserer ubevist sin negative adferd over på objektet (far),
identifiserer seg så med denne adferd som hun nå bevisst oppfatter befinne seg i objektet og reagerer med å ville "hjelpe" barnet ut av disse problemer!

Her snakker vi alvorlig virkelighetsforstyrrelser! Vi snakker om covert narsissistisk forstyrrelse.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...