Loading...

Maarten Regtien - Oude Blasius Delden - Deel 1 - 2019

145 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 13, 2019

"Zo fraai klonk die vleugel zelden, in de Oude Blasius. Pianist Maarten Regtien liet de Yamaha C7 prachtig tot zijn recht komen, in zijn streekmarktconcert van zaterdag 7 september. In een heerlijk uurtje improvisatie in de traditie van de jazzpianist Keith Jarrett.

Tussen twee langere improvisaties lichtte Regtien zijn improviseren toe. Verhelderend en leerzaam! Hij nam zijn uiterst belangstellende publiek mee in een avontuur van verstilling en eruptie, swing en ritmiek, meditatie en opwekking. Een rondtocht langs veel menselijke emoties en gedachten.

Wat verrassend en attent dat Maarten Regtien afsloot met een dynamische klassieker van 'onze' Enschedese prijswinnende pianist Jasper van 't Hof. Ja, hij bracht in dit recital zijn concertgangers momenten van muzikaal geluk. De herinnering daaraan blijft!" -- recensie CultuurVrienden Oude Blasius (facebook)

Regtien: "Deel 1: een vrije improvisatie, waar bij je het reactief spelen met de akoestiek goed kunt horen rond 10.50. Helemaal aan het eind had ik het zeldzame geluk dat de klokken begonnen te luiden, en ik met ze mee kon spelen."

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...