Loading...

Caraco ijs reclame

25,280 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 12, 2016

De reclamemuziek van Caraco ijs werd gemaakt door de bekende Zaanse Surinaams-Nederlandse formatie 'Dutch Rhythm Steel and Show Band'.
De band weet tropische hits te scoren in binnen- en buitenland. In 1970-1971 toert de groep al door Duitsland, treedt op tijdens jet-set feesten, en is te zien op de nationale Duitse TV.
In 1973 wordt in Duitsland de eerste LP 'Limbo for lovers' uitgebracht als 'Trinidad Oil Company Steelband'. In het buitenland wordt de groep door de Duitse tourmanager gepresenteerd als een formatie uit Trinidad waardoor hogere gages bedongen kunnen worden.

In kikkerland Nederland wordt nog mondjesmaat opgetreden. In 1974 verwerft de band een platencontract in Nederland en verschijnt de eerste single 'Down by the river', een compositie van Neil Young. De singles 'Down by the river en 'Theme from Shaft worden internationale hits. In de begin jaren '70 is de groep ook te horen in een reclame van Caraco ijs. Eind jaren zeventig werkt de band samen met producer Frank Farian (oa Boney M en Milli Vanilli). Farian produceert de single 'Ride your pony' (1979). Het ijsmerk uit Hellendoorn ging in 1980 samenwerken met Unilever en in 1985 werd het merk zelfs geheel overgenomen. In 1996 besloot Unilever het merk van de markt te halen om de focus op Ola te leggen. Ook het merk Davino werd door Unilever van de markt gehaald.

Kijk voor nog meer merkverhalen op http://www.verdwenenmerken.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...