Loading...

Búzanemesítés madártávlatból - ISTERRA közép-európai nemesítési központ Füzesabonyban

242 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Premiered Jan 30, 2020

Az Axereal és a Florimond-Desprez vállalat 2003 óta dolgozik közösen a magyar vetőmag piacon, megalapítva az Isterra Kft.-t. Az egyre növekvő értékesítés, és a vetőmag előállító területek növekedése szükségessé tették, hogy hazánkban is elinduljon a cég nemesítési tevékenysége, aminek köszönhetően az Isterra Közép-Európa Kft. 2012 őszén indította el önálló közép-európai régiós búza-nemesítési programját.

Ennek központja az észak-alföldi régióban, Füzesabonyban található, amin túl 6 országban 14 helyszínen kiterjedt kísérleti hálózat segíti a sikeres nemesítési program megvalósítását.

A nemesítési programban a hagyományos szelekciós nemesítésen túl a kor legmodernebb – genetikai módosítástól mentes - nemesítési technikáit alkalmazzuk. A cél a közép-európai régió legnagyobb genetikai értéket képviselő fajtáinak és a Florimond-Desprez saját vonalainak felhasználásával a térség környezeti, éghajlati és gazdasági adottságaihoz legjobban alkalmazkodó új fajták fejlesztése, bevezetése és elterjesztése.

Az elmúlt több, mint 15 év eredményei önmagukért beszélnek. Olyan búzafajták kiváló vetőmagjával látjuk el a termelőket, amelyek terméseredményeikkel, alkalmazkodóképességükkel és a kiváló betegség-ellenállósággal egyre nagyobb teret hódítanak. A Cellule Magyarország egyik legnagyobb területen szaporított fajtája. A Basilio koraiságával, jóval 10 t/ha feletti termésével és malmi minőségével hódít a közép-európai régióban.

Reményeink szerint néhány év múlva már az új, hazai nemesítésből származó fajtákkal bővíthetjük tovább termékeink körét.

Loading...

Chat Replay is disabled for this Premiere.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...