Loading...

Mobbing i skolen - En film om ansvaret for å forhindre mobbing i skolen

88,161 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 16, 2014

Omtrent 75 000 skoleelever rammes av mobbing hvert år. Barn og unge som mobbes lider ofte i stillhet. Foreldre risikerer å møte en skole som er uforstående til at mobbing forekommer.

Vi ønsker med denne filmen å få skolens ledelse og lærere til å forstå at det er deres ansvar å sørge for at mobbing blir tatt tak i. I dag er det faktisk et lovbrudd dersom mobbing oppdages, og det ikke blir tatt tak i.

I dette prosjeket forteller vi om hvilke konsekvenser mobbing i skolen har. Vi viser til skoler som har klart å redusere mobbing. Vi har også med oss fagpersoner som forteller om nye tanker mht hvordan skolene kan få hjelp til å begrense mobbing og selvmordstanker.

Filmen viser to skoler som har en klar strategi for å forebygge mobbing. Med god ledelse, tydelige og tilstedeværende voksne, så kan mange tusen unge som sliter i skolehverdagen få et bedre liv. Vi viser også til eksempler som foresatte til mobbeofre kan bruke, dersom skolen ikke oppfyller sin plikt til å ta ansvar.

Vi håper filmen først og fremst vil oppleves som positiv og løsningsorientert. RVTS-Sør forteller derfor om ny kunnskap om hvordan arbeidet for god psykisk helse bør organiseres på en bedre måte. Noe av denne nye metodikken er å flytte helseressurser fra kontorene ut i skolegården og inn i klasserom og læreværelser.

Vi tror filmen kan inspirere skoleledere og politikere til å tenke nytt og bedre.


Produsert av Objektiv Kommunikasjon AS ©2014
Les mer om prosjektet på http://www.equalityorg.no/prosjekter-...

Prosjekt av Equality:
www.equalityorg.no

 • Category

 • Song

  • Silent Conflict - Killer Tracks
 • Artist

  • Adam Saunders, Mark Cousins
 • Album

  • ATMOS296The Movie Soundtrack 3
 • Licensed to YouTube by

  • AdRev for a 3rd Party (on behalf of Atmosphere); LatinAutor, UMPI, UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS DE MUSICA - UBEM, LatinAutor - UMPG, AdRev Publishing, and 6 Music Rights Societies

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...