Loading...

Snabbguide till 5:2 metoden

7,261 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 3, 2014

http://www.52metoden-periodiskfasta.se/

5:2 metoden har tagit Sverige och resten av världen med storm av en enkel anledning, det fungerar!

Hur fungerar 5:2 metoden (periodisk fasta)
Kort sagt så fastar du på deltid. Det betyder att du kan äta normalt under 5 dagar i veckan för att sedan fasta under 2 dagar. Som ni kan föreställa er har detta stor dragningskraft för många människor som inte gillar tanken på att vara på en diet på heltid och inte kunna njuta av goda middagar.

Under dina 2 fastedagar ska du bara äta 500 kalorier per dag för kvinnor och 600 kalorier per dag för män. På grund av det mycket låga intaget av kalorier på dessa två dagar är det rekommenderat att du sprider ut dem snarare än att göra dem i följd.

Vad kan jag äta under dieten?
Medan kalorirestriktionen är strikt under de två fastedagarna är kosten faktiskt väldigt flexibel. Det är upp till dig vad du äter på dina fastedagar så länge du håller dig till antalet kalorier. Du måste vara engagerad och viljestark eftersom du minskar ditt kaloriintag med 3/4, men om du håller upptagen och planerar vad du ska äta är det definitivt möjligt.

Du kan äta vad du vill men nedanstående livsmedel är några av de mest förnuftiga eftersom de har färre kalorier.

Massor av grönsaker!
fisk
ägg
Små portioner av magert kött
Soppa

När kan jag äta under 5:2 dieten?
När man ska äta är också upp till dig . Du kan dela dina kalorier som du vill, bara 1 måltid, 2 eller 3, till frukost, lunch eller middag - men det mest hälsosamma sättet är att äta lite och ofta under hela dagen.

Vad kan jag dricka?
Massor av vatten! Du kan dricka så mycket vatten som du vill, och du bör sträva efter att dricka så mycket som möjligt under din fasta dagar. Det kommer att hålla dig hydrerad och kan hjälpa dig att avvärja hunger.

Du måste se upp för drycker med mjölk i eftersom dessa kommer att använda upp kalorier som kunde annars lägga till en måltid.

Du kan dricka :
Svarta eller örtte
svart kaffe
dietdrycker

Är det 5:2 kost hälsosam?
Fans av 5:2 dieten säger att det inte bara kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt, men att det kan öka livslängden och skydda mot sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, alzheimers och cancer. Däremot kan fasta ha några otäcka biverkningar som yrsel, brist på energi, irritabilitet, huvudvärk och sömnsvårigheter så se till att du är förberedd för detta!

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...