Loading...

06-09-2011 Leeuwarden, Molkenkelder - Betonnen bouwconstructie ingestort

2,122 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 6, 2011

LEEUWARDEN - In de nieuwbouwwijk "Techum", aan de Molkenkelder, is Dinsdagochtend een betonnen bouwconstructie ingestort waarbij niet bekend was of er nog mensen aanwezig waren.

Het ging om de bouw van een woning. Omdat het niet bekend was of er nog bouwvakkers aanwezig waren tijdens het instorten, werd er 1-1-2 gebeld. De hulpdiensten rukten vervolgens groot uit. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse.

Onderweg werd al vrij snel duidelijk dat er geen bouwvakkers meer aanwezig waren tijdens het instorten. De bouwvakkers waren er net een minuut uit, omdat zij koffie gingen drinken in een keet even verder op. Omdat twee van de bouwvakkers zo hevig geschrokken waren, zijn zij onderzocht in de ambulance. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van het instorten van het gebouw is niets bekend. Mogelijk speelt de harde wind een rol. Ook was de woning niet geschoord(constructie van steigers rondom) waardoor het nieuwbouwwerk mogelijk onstabiel is geworden. Hier zal onderzoek naar worden gedaan.

Momenteel waait er aan de kust een stormachtige wind (8 bft), aan land windkracht 6 a 7 op de schaal van Beaufort met uitschieters, voor vanavond word een storm met windkracht 9 a 10 ( bft verwacht.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...