Loading...

Tarnosirea bisericii din Teregova - 26 octombrie 2006 - 9

817 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 28, 2012

În data de 26 octombrie 2006 parohia Teregova, una dintre cele mai reprezentative parohii ale Episcopiei Caransebeşului a îmbrăcat straie de îndoită sărbătoare. Dacă pentru cea mai mare parte a oamenilor, ziua de joi 26 septembrie 2006 a fost doar o zi de peste săptămână, credincioşii teregoveni au creat o sărbătoare care a avut răsunet în tot Banatul Montan. Dacă în alţi ani se sărbătorea hramul bisericii la Teregova de Sf. Mare mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir în acest Prea Sfinţia Sa Lucian, episcopul Caransebeşului a binevoit să poposească în parohia Teregova tot la acest praznic ca să binecuvinteze strădaniile preoţilor şi credincioşilor din această parohie care cu multă purtare de grijă pentru biserica lui Hristos au înfrumuseţat şi înnoit biserica parohială monument istoric din Teregova.

Încă de dimineaţă pe uliţele din Teregova s-a simţit tumultul marii sărbători. S-a pregătit o întâmpinare deosebită pentru Prea Sfinţia Sa. Copii, tineri şi vârstnici, îmbrăcaţi în straie populare şi-au aşteptat ierarhul cu dragoste. Corul parohiei în fruntea soborului de preoţi au interpretat imnul arhieresc după care, precum Mântutorul Hristos cu ucenicii, Prea Sfinţia Sa a purces să împlinească sfinţirea lucrărilor şi pecetluirea Sf. Mese de la biserica parohiei Teregova. Ca să se împlinească glasul Mântuitorului Hristos, rostit prin Sf. Apostol Pavel, Vrednic este lucrătorul de plata sa (1 Tim., 5,18), Prea Sfinţia sa a acordat la momentul potrivit distincţia de iconom celor doi vrednici preoţi din parohia Teregova : pr. Bica Simion şi pr. Smultea Ioan.

Lucrarea lui Dumnezeu a fost deplină prin săvârşirea Sf. Liturghii Arhiereşti şi prin împărtăşirea cu Sf. Taine a multor credincioşi din Teregova. La această mare sărbătoare s-a adăugat şi bucuria primirii darului diaconiei de către tânărul teolog prof. Brie Flavius din Reşiţa care va fi hirotonit preot pe seama capelelor şcolilor reşiţene.

Episcopia Caransebesului

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...