Loading...

Band PYT_Kiss_ live @Palm Parkies Dordrecht 2010

1,691 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Aug 3, 2010

“P.Y.T” is een jonge talentvolle tienerformatie uit Breda e.o. met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar! De jeugdformatie werd het afgelopen jaar door muziekkenners bestempeld, als de”upcoming band” van Zuid-Nederland. Dit blijkt ook uit de indrukwekkende CV, welke de band in korte tijd opbouwde.

De tieners werden uitgenodigd op diverse gerenommeerde podia, een kleine greep hieruit o.a. North Sea Jazz for Kids, voorprogramma Candy Dulfer, de Palm Parkies Festivals o.a. de Valkenberg concerten in Breda, 013 Tilburg, voorprogramma Roel van Velzen, Breda Jazzfestival, Wantijpark Dordrecht, Mezz Breda, Veerse dagen, Parkfeest Oosterhout etc.

Ook individueel gaven de bandleden hun visitekaartje af, zanger Ian Lijkwan werd uit 7000 inschrijvingen geselecteerd voor “The Voice of Holland” en was daarnaast op RTL4 te zien, waar hij door pianist Jan Vayne begeleid werd. Zangeres Kim Schneider heeft op 14-jarige leeftijd meegedaan aan het programma “Popstars” waar zij bij de laatste 25 kandidaten eindigde en drummer Davy Henket ontving een aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Jazzconcours.

P.Y.T. schreef zich in voor een 2-tal bandcontests en won deze glansrijk.

Er bestond geen twijfel bij de jury, wat ook bij de einduitslag bleek. De band beschikt over een “uitzonderlijk talent” en “het plezier, uitstraling, vriendschap, hoge muzikaliteit van de band” straalt er vanaf, luidde het jurycommentaar. Ook de publieksprijs ging met grote meerderheid naar de tienerformatie.

P.Y.T. maakt ook indruk met haar groovy funk-soul-jazz repertoire, want ondanks hun jonge leeftijd, zetten de tieners nummers van hun grote muzikale voorbeelden, zoals Chaka Khan, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Toto, Chick Corea etc. naar haar eigen hand.

Nu maar hopen dat de “Pretty Young Things” voor een gezamenlijke toekomst kiezen, want dan staat het als een paal boven water, dat we nog veel meer van hun gaan horen.

Kim Schneider (vocals)
Ian Lijkwan (vocals)
Davy Henket (drums)
Levy Simon (guitar)
Davy Hitipeuw (keys)
Maarten Augustijn(bass)

Video Panasonic HDC TM300
Audio Zoom H4n
Sound & Light: IDAK Pro Audio & Light.

For more (better) ZOOM H4n live music recordings check my playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=...

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...