Loading...

NE Sava Centar.wmv

217 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 23, 2011

Prvi nastup Reci NE tima.

Kako bi napravili rekapitulaciju i oprostili se od naučne zajednice, poslednji srpski ministar nauke Božidar Đelić, kolegijum ministarstva i 46 zaposlenih u upravo ukinutom Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj, u petak, 11. marta, organizovali su skup u centru „Sava" na kome su predstavili „bilans prethodne dve i po godine i perspektive".

„Nakon što smo ovo čuli, nakon što je sve ovo započeto, mi tek sada ne možemo da spavamo", rekao je Nemanja Đorđević iz nezavisnog Društva za promociju i popularizaciju nauke, koji se skupu obratio pozivajući prisutne da potpiši elektronsku peticiju protv ukidanja ministarstva nauke, na sajtu www.ministarstvonauke.com, za koji je dodao da će „kao domen, nažalost, sada dugo biti slobodan" .

„Od dva slepca pravimo jednog, još većeg. Ovo je katastrofalan potez Vlade Srbije koji vidim isključivo kao deo političkog pragmatizma", rekao je rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević, koji je dodao da je prirodno da nauka bude u istom resoru sa visokim školstvom, ali je kritikovao odluku da se, „u okviru predizborne kampanje" ona spaja sa obrazovanjem, što ne postoji nigde u Evropi.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...