Upload

Loading...

Interview 4.mpg

33 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Oct 1, 2010

Grenzeling - Yves Desaeger - Filip Hamerlinck

Op zoek gaan naar oplossingen uit een andere sector. Dat is waar grenzeling voor staat. Dankzij sectoroverschrijdende innovatie moet je als bedrijf niet telkens weer het warm water opnieuw uitvinden. Zo is het patroon dat tandartsen bij het frezen gebruiken, misschien ook wel bruikbaar in de staalindustrie?
Je bent dus niet de eerste in de wereld die een specifiek probleem wil oplossen. Je concurrenten passen ook alle methodes zoals Lean en 6 sigma toe en spreken met dezelfde leveranciers van machines en grondstoffen. Grenzeling. Durven denken buiten de sector, toont in een toegankelijke romanvorm hoe je toch nog verbetering kan vinden die verschilt van de gekende oplossingen. Door zelf, aan de hand van enkele systhematische technieken die in het boek aan bod komen, op zoek te gaan naar verbeteringen, spring je verder dan ooit.
Grenzeling is opgevat als een roman en vertelt het verhaal van een jonge proces engineer, Regine. Ze komt een aantal belemmeringen tegen tijdens haar zoektocht naar bedrijfsverbeteringen. Regine ervaart de vernieuwende kracht van het functioneel modelleren, een volgende generatie tijdstudie, Idea Sensitive Area, nieuwe inzichten in het kwaliteitsdenken,.... Ze laat het bedrijf groeien naar een grotere maturiteit door zich bewust te zijn van de begrippen voorgrond, legaten en parentificatie. Dit boek laat de lezer nadenken over technologische verbeteringen zonder voorbij te gaan aan de nodige psychologische inzichten die nodig zijn bij het implementeren van deze verbeteringen.


Ives De Saeger is als Managing Director van P41 Industrial Services gespecialiseerd in Proces Innovatie: de combinatie van TRIZ (Theorie voor het Oplossen van Innovatie Vraagstukken) met proces s & product engineeringsuitdagingen.
Filip Hamerlinck startte zijn carrière in de chemische industrie. Vanuit zijn operationele ervaring is hij Director bij P41. Hij specialiseerde zich in interim management waar zijn sterk leiderschap tot uiting komt.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...