Upload

Loading...

Season kickoff fcdb 2011 - 2012

10,758

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 2, 2011

De eerste Season Kickoff van FC Den Bosch is een feit. Meer dan 1000 mensen waren naar de binnenstad getrokken om hun FC Den Bosch een hart onder de riem te steken. Het was een prachtige ochtend voor iedereen die de FC een warm hart toe draagt.
Rond kwart voor elf kwamen de spelers vanuit de Bossche Broek aangelopen. Een kleine duizend man had zich toen al op de stadswal verzameld. Zelfs burgemeester Ton Rombouts kwam nog even een kijkje nemen. De spelers en technische staf waren zichtbaar onder de indruk van het geweldige onthaal dat ze kregen. Er waren een hoop fakkels en er werd weer flink uitgepakt wat betreft vuurwerk, dit leverde een uniek gezicht op. Verschillende media zijn er op af gekomen, zowel fotografen als cameraploegen.

Na het spektakel op de stadswal liep iedereen in een stoet richting de Sint-Jan. De kathedraal zat bomvol toen pastoor Van Beurden zijn preek ging houden. Iedereen luisterde aandachtig naar het verhaal dat de pastoor vertelde. Hij vertelde onder andere over een voetbalveld in het paradijs, waar de wedstrijd FC Den Bosch-FC Nazareth gespeeld werd. God en Jezus waren hierbij aandachtig toeschouwer en laatstgenoemde bleek tevens een echte kenner. Het verhaal werd nog even onderbroken door 'Met Heel Mijn Hart' en 'Leve de Lol', wat prachtig door de kathedraal galmde. Aan het eind van de dienst gingen de spelers en technische staf kaarsjes aansteken in de Mariakapel. Onderweg naar die plek werden ze begeleid door het prachtige You'll Never Walk Alone.

De ochtend eindigde in de casinotuin. De spelers probeerden de bal door een gatenmuur van hoodsponsor Toshiba te schieten. Na dit hilarische tafereel werd het woord gegeven aan trainer Fons Groenendijk. Hij bedankte alle supporters nog voor het afgelopen seizoen en voor deze dag en vroeg ook weer dezelfde steun voor het komende seizoen. Nadat Groenendijk de nieuwe spelers kort had voorgesteld, verlieten de spelers de binnenstad voor de lunch en was de eerste Season Kickoff van FC Den Bosch een feit.

Al met al was het een prachtige ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden dat vanaf volgend jaar samen moet gaan vallen met de eerste training. Één ding is duidelijk: FC Den Bosch staat weer op de kaart!

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


Sign in to add this to Watch Later

Add to