Loading...

In amintirea Domnului Ion Dolanescu - REGELE IN MUZICA POPULARA ROMANEASCA .

137,268 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Mar 24, 2009

Ion Dolănescu s-a născut în satul Perşinari, judeţul Damboviţa.
În 1961 a urmat-o pe Maria Tănase într-un turneu de două-trei săptămâni prin judeţul Dâmboviţa. A debutat în la 18 ani, la Casa de Cultură din Târgovişte. În 1966 a absolvit Liceul Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte şi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă. În 1966 devine solist la ansamblul „Ciocârlia.
Ion Dolănescu a înregistrat, de-a lungul carierei sale, nu mai puţin de 50 de albume, pe discuri de vinil şi CD.[3][8] A fost un interpret cu o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune şi cu o bogată activitate concertistică. Multe melodii le-a interpretat în duet cu Ionuţ Dolănescu şi cu Maria Ciobanu, atât mai demult, cât şi în ultimul timp, în care se împăcase şi el cu ea. A mai colaborat şi cu Ionela Prodan şi Elena Merişoreanu.
Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a încetat din viaţă joi, în jurul orei 16.00, în locuinţa sa, în urma unui stop cardio- respirator.Cateva mii de persoane l-au condus pe ultimul drum pe artistul Ion Dolanescu REGELE .
Ionut Dolanescu - esti un print al muzicii populare romanesti , sa duci mai departe muzica populara . Sa nu uiti ca NICIODATA ca tatal tau a fost si este iubit de totii romanii.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...