Loading...

CONGRES "WIJCHEN CENTRUM 2020 ?!" deel 2

181 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 15, 2012

Recente ontwikkelingen in het centrum tonen aan dat we alle zeilen bij moeten zetten om de kracht en de beleving van Wijchen Centrum maximaal op de kaart te zetten. We moeten vol aan de bak om als centrumondernemers onze meerwaarde te behouden in de concurrentie met internetwinkelen. We moeten kijken welke kansen internet ons biedt om alle smartphone bezitters (en dat zijn er nogal wat!) te verleiden om in onze winkelstraten te komen en ook onze winkels in te gaan. Er zijn centrumondernemers die hier al mee aan het pionieren zijn. Webshops, facebookpagina's, QR codes.... Noem maar op!

Maar het gaat niet om internet alleen. Iedere centrumondernemer is een onmisbare schakel in de keten die "samenwerking" heet. Als we samenwerken, niet alleen onderling, maar ook met de gemeente, met gebouweigenaren, met de VVV, met de carnavalsverenigingen, met Stichting Wijchen Allround, met de Paardenmarkt, de oude voertuigendag... noem maar op, dan maken we van ons centrum een beleving van jewelste waar het hele jaar rond "altijd wat te doen is". Op kleine schaal, gewoon, gezellig. Dat iedere bezoeker, gast of consument zich in Wijchen altijd welkom en thuis voelt. Daar moeten we naar streven, daar moeten we aan werken.

De gebouweigenaren zijn inmiddels verenigd, er is een informele werkgroep hard aan de slag om een denktank te vormen voor Wijchen Centrum 2020. Hoe gaan we om met de kansen en met de bedreigingen is de centrale vraag. De informele werkgroep heeft in overleg met de gemeente het initiatief genomen om op 25 januari 2012 een congres te organiseren in 't Mozaïek voor alle belanghebbenden. Centrumondernemers, Raadsleden, Collegebestuur, VVV, MKB, Carnavalsverenigingen et cetera. Iedereen die betrokken is bij en/of activiteiten organiseert in het centrum.

CONGRES "WIJCHEN CENTRUM 2020 ?!"

Wie nu nog denkt dat het winkelcentrum van Wijchen een rustig bezit is, zit al een tijdje te slapen. Stevige concurrentie van Internetshoppen, veranderend consumentengedrag, toenemende leegstand, het ene faillissement na het andere. Zijn lege winkelstraten en een schraal aanbod het voorland? Niet als we nu in actie komen. Het is tijd voor verandering!
De ondernemersvereniging (OVWC); de gemeente Wijchen; de Vereniging van Winkelpandeigenaren; de Kamer van Koophandel; Horeca Nederland, afdeling Wijchen; MKB Wijchen en andere betrokken ondernemers nodigen u van harte uit om te komen horen en zien welke dreigingen ons boven het hoofd hangen en hoe we de problemen gaan aanpakken.

Datum: 25 januari 2012
Locatie: Theater 't Mozaïek
Programma:

19:30 uur Ontvangst met koffie en thee
20:00 uur Opening door Otto van Verschuer (dagvoorzitter)
20:05 uur Film: het schrikbeeld van Sittard (met Cor Molenaar)
20:15 uur Presentatie: Trends en Ontwikkelingen, economisch perspectief voor Wijchen Centrum door Johan Bouwman, adviseur economie en ruimte van het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel
21:00 uur Film: het nieuwe winkelen in Veenendaal
21:10 uur Panelgesprek over Centrummanagement met vertegenwoordiging uit Sittard en Oss, aan de hand van de organisatiestructuur voor Centrummanagement in Wijchen
21:40 uur Afsluiting met Intentieverklaring
22:00 uur Borrel in de foyer met informatiestands werkgroepen centrummanagement

Voor wie:
Centrumondernemers inclusief alle bedrijfs- en filiaalleiders, de raads- en commissieleden van de Gemeente Wijchen, beleidsambtenaren, winkelpandeigenaren, horecaondernemers, marktkooplieden, leden van MKB Wijchen en alle andere geïnteresseerden in de toekomst van het centrum van Wijchen.

Loading...

Advertisement

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...