Loading...

Farlig kemi i Blodet (Kort version)

1,543 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 3, 2013

Filmen Farlig Kemi i Blodet handler om hormonforstyrrende stoffer, som sårbare patienter hver dag kan blive udsat for på mange hospitaler.
Katetre, slanger, blodposer og andet hospitalsudstyr af PVC indeholder i mange tilfælde hormonforstyrrende ftalater, som bliver tilsat for at gøre plastikken blød og bøjelig. Ftalaterne er især problematiske for sårbare grupper som for tidligt fødte babyer, børn og gravide. Tungtvejende forskning indikerer en sammenhæng mellem hormonforstyrrende stoffer og forekomsten af sygdomme som testikel- og brystkræft, stofskifteproblemer, misdannede kønsorganer, tidlig pubertet hos piger og nedsat sædkvalitet hos mænd.
Filmen Farlig Kemi i Blodet undersøger, hvorfor disse skadelige kemikalier stadig findes i medicinsk udstyr. Er de virkelig så skadelige? Og hvad skal der til for at sikre, at ingen unødigt udsættes for dem via medicinsk udstyr?
I filmen medvirker bl.a. Europa-parlamentariker Dan Jørgensen, overlæge Katharina Main, plastproducenten MELITEK samt repræsentanter for miljøorganisationerne Health Care Without Harm Europe og Det Økologiske Råd.
Filmen er egnet som oplæg til undervisning og debat. Den henvender sig især til gynmasie- og sygeplejeelever samt sundhedsinteresserede borgere.
LINK TIL FULD VIDEO: http://youtu.be/HeyMGmZGYh8

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...