Loading...

KD2012 - P07 - Jaap Bronsveld - Standaard Inspectieproces

75 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 18, 2012

Presentatie op de 9de kennisdag Waterkeringen 2012 - door: Jaap Bronsveld titel: Op weg naar een standaard inspectieproces.

Op weg naar standaardisatie van het inspectieproces - Daniël Schaap (Wetterskip) en Jaap Bronsveld (Rivierenland)
Maken gedetailleerde procesbeschrijvingen vakmanschap overbodig? Welke diepgang hanteer je binnen procesbeschrijvingen en welke keuzes kan je daarin maken? Daniël wil het graag met u hebben over de balans tussen vakkennis en het detailniveau van procesbeschrijving. Is een DijkNen de volgende standaard? Jaap zal aan de hand van de NEN-systematiek met Belang, Intensiteit en Omvang van gebreken aantonen dat het onontkoombaar is dat dijkelementen volgens dit systeem gedetailleerd worden geïnspecteerd. Of denkt u anders over zijn stellingen..?

Dit jaar staat het begrip 'handreiking' centraal.
2012 is het jaar dat de Handreiking Inspectie Waterkeringen gereed komt. Het programma Professionalisering Inspectie Waterkeringen bereikt daarmee een belangrijke mijlpaal. Vergeet niet exemplaar mee te nemen! Vandaag geven aan het thema 'handreiking' ook een andere invulling. We geven uw collega's het woord. Zij vertellen hun ervaringen en reiken u daarmee de hand in de dagelijkse beheerpraktijk.

In het ochtendprogramma passeren een aantal ontwikkelingen de revue, waarna afgesloten wordt met het aanbieden van de Handreiking Inspectie Waterkeringen. In de middag kunt u in vier blokken luisteren naar uw collega's. Zij houden verschillende presentaties, geclusterd in de blokken: inspectie en organisatie; inspectie en uitvoering, inspectie en toetsing en inspectie in samenhang met slimme innovaties. Het verslag van deze dag vindt u op: http://www.inspectiewaterkeringen.nl/...

Professionalisering Inspectie Waterkeringen
Het programma Professionalisering Inspectie Waterkeringen (PIW) is in 2009 opgestart en richt zich op het professionaliseren van de inspecties van de waterkeringbeheerders. De nadruk ligt op het verbeteren van inspecties in de beheerpraktijk aan de hand van een aantal pilots. Daarnaast levert het programma PIW een bijdrage aan innovaties, zoals het registratie-instrument Digispectie en de LiveDijkprojecten. Daarbij wordt gestreefd naar een sterkere koppeling met andere beheerprocessen zoals de toetsing en de programmering verbeterwerken. Meer informatie op de website van het programma: http://www.inspectiewaterkeringen.nl.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...