Loading...

Medemblik-visie

6,113 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 26, 2014

'ALS STAD KRIJG JE MAAR EEN KEER DE KANS OM EEN GOEDE INDRUK TE MAKEN'
Dat is de reden waarom Marco Schut van Bovisie bv het initiatief heeft genomen voor het plan dat het gemeentehuis en zijn omgeving weer een ziel geeft: Medemblik aan Zee. Een plan dat een aanzuigende werking heeft op bezoekers aan en bewoners van Medemblik en daarmee het noordelijk deel van de Nieuwstraat nieuw leven kan inblazen. Hij bedacht dat daarvoor een goed restaurant met hotelfunctie in het voormalig gemeentehuis nodig is. En aan beide zijden van dat gemeentehuis een plein omringd door woningen en winkels. Aan de westkant van het gemeentehuis een stationsplein met bushalte en aan de oostkant een stadsplein (zoals zich daar oorspronkelijk ook al een plein bevond) met winkels en woningen en een terras voor het hotel-restaurant.
Dit plan is door de combinatie Medemblik aan Zee verder uitgewerkt met woningen langs de Oude Haven en het bestaande parkeerterrein. De onduidelijke ruimte die zich voor de uitbreiding van het gemeente- huis bevindt, en die bestaat uit een plantsoen met parkeerplaatsen langs de Oude Haven, wordt getrans- formeerd tot een echt plein. De Oude Haven krijgt weer het profiel van een straat met voordeuren van woonhuizen en waar auto's langs de stoep kunnen parkeren.
Na de marktgerichte dialoog, met de aanbestedingscommissie tijdens de aanmeldingsfase, is de locatie voor de inschrijving verruimd om de ontwikkeling van het plein ten oosten van het gemeentehuis mogelijk te maken. Een stationsplein aan de westkant van het gemeentehuis is op dat moment te ambitieus, maar volgens de combinatie Medemblik aan Zee noodzakelijk voor de kwaliteit van de omgeving rondom het gemeentehuis.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...