Loading...

O nagradi Braća Karić 2012

885 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 6, 2012

DIREKTAN PRENOS NA HAPPY TV - U ponedeljak, 08. oktobra 2012. godine u 19:30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu će se održati petnaesta jubilarna cermonija uručenja nagrada „Braća Karić"

Nagrada „Braća Karić" uspostavljena je kao plod vere u neiscrpnu pamet i vrednost, pre svega sopstvenog naroda. Namera joj je da bude podsticaj i motiv za sve one koji stvaraju, koji oblikuju vrednosti zbog kojih ćemo svi mi, i prostor u kome živimo - biti bolji. Porodica Karić i Karić fondacija ustanovili su Nagradu „Braća Karić", vrednujući njome najviša dostignuća stvaralaštva u oblastima kulture i umetnosti, naučnog i istraživačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, ekonomije i privrede, te humanitarnih aktivnosti koje jačaju mir, saradnju i prijateljstvo među narodima.

"Sudbinom je određeno pitanje da ništa nije dato večno, ni bogatstvo ni nemaština. Uvažavati one koji nemaju i pomagati, istovremeno znati podržavati najdublji smisao ljudskih nadanja. Pomoć je čoveku potrebna od rođenja pa do smrti. Mi u Srbiji znamo da smo opstajali zato što smo se uzajamno pomagali. Porodica je prirodna sredina u kojoj se uči ta plemenita veština. Porodica Karić je takva porodica da svoju volju da pomogne, svoju slogu oko zajedničkih ciljeva, neguje kod svakog svog člana. To je princip koji su Karići ugradili i u svoje kompanije, a to je i osnov na kome je formirana naša Fondacija.

Kada god smo mogli, pomagali smo. I kada smo imali malo, davali smo drugima i to od srca. Uz lepu reč.

U današnjem ekonomski, socijalno, kulturno i moralno posrnulom vremenu je naša želja da pomažemo veća nego ikada. To je želja da okupimo ljude oko ideje jednog boljeg, pravednijeg, humanijeg sveta jer u našim srcima su sva ugrožena deca, koja pate zbog bolesti, nedostatka adekvatne ishrane, obrazovanja ili gubitka svojih roditelja. Želja nam je, takođe, da pomognemo da srpsku porodicu, pravoslavnu veru, tradiciju i stvaralaštvo našeg naroda, podržimo i uvedemo u evropsku i svetsku baštinu.

Zajedno možemo sve jer dobročinstvo je jedino blago koje se uvećava davanjem"!

MILANKA KARIĆ - Predsednik/Osnivač Karić fondacije

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...