Loading...

L. Ron Hubbard titkos élete 5 / 1. rész

17,202 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 12, 2010

Ez a film bemutatja L. Ron Hubbard-nak, a Szcientológiai Egyház alapítójának a valós életét, melyet az egyház saját hívei elől is gondosan eltitkol.

Hubbard valójában kóros meseszövésben, mániás és depresszív elmebajban, és paranoiában, és üldözési mániában szenvedett. Miközben az egyház az emberiség megváltójának állította be magát és tanait, a homoszexualitást pedig aberrációnak tartja, addig Hubbard gyűlölte az embereket, egyetlen fia Quentin Hubbard pedig homoszexuális volt.
Quentint egy csendes fiúnak ismerték, apja tanai teljesen hidegen hagyták. Később Hubbard egyik lánya pedig az apja egyháza ellen fordult. Quentin csak egyszerűen pilóta szeretett volna lenni, Hubbard viszont az egyház második emberének akarta látni. Fia iránti diktatórikus elvárásai odáig vezetettek, hogy a fia először öngyilkosságot kísérelt meg, majd rá két évre sikerült is neki. Hubbard más gyerekeivel sem bánt különben, egy 4 és fél éves kisfiút bezáratott egy hajó horgonylánc ládájába 48 órára, mely tele volt vízzel, hínárral és nagyon büdös. A kisfiút ez idő alatt enni kapott, de wc-re nem engedte el. Így a 48 órát végig sírta, és azt saját székletében és vizeletében fetrengve volt kénytelen eltölteni.
Hubbard teljesen tudatában volt annak, hogy amiről papol, az hatalmas baromság, de naiv, megtévesztett embereken át csak úgy dőlt a pénz az egyházához, ami nagy megelégedéssel töltötte el. Sokan viszont közönséges csalóként jellemezték, ezért bírálói elől a híveivel hajóra szállt és egy darabig a tengeren élt. Majd később Floridában a szárazföldre költözött. A hatóságok itt csak hamar perbe fogták, Hubbardot börtönbüntetésre ítélték, csalásért, fekete mágiáért és kémkedésért. De az FBI elől Hubbard megszökött, és az amerikai hegyekben kezdett el bujkálni. Ekkor az a Hubbard, aki névleg másokon és az egész világon akart segíteni, mély depresszióba süllyedt és üldözési mániája teljesen maga alá temette. Annyira elhagyta és elhanyagolta magát, hogy szakállat és ujjain karmokat növesztett. Éppen egy istállóban bújt el, amikor a szomszéd véletlenül ráakadt Hubbardra, és Hubbardot meglátva, sikoltozva kirohant onnan. Hubbard halála viszont nagyon rosszul jött a szektájának. Ezért ki kellet gyorsan találni valamit. Így azt mondták, hogy Hubbard nem halt meg, csak eltávozott, hogy a fejlődésben a következő, a egyház által úgynevezett OT szint még magasabb fokára jutva.
Az Szcientológiai Egyházat a világ egyre több országában tiltják be destrúktívnak itélve tevékenységüket és világméretű tiltakozó mozgalom indult ellenük.

A filmben megszólaló emberek:

- Hana Eltringham (Whitfield) - Hubbard első helyettese (Deputy Commodore), volt Sea Org tag.
-Cyril Vosper - volt szcientológus, Hubbard közvetlen munkatársa 1960 és 1968 között, ő volt a nemzetközi terjesztésért felelős vezető.
- Robert Vaughn Young - a szcientológia sajtófőnöke, nemzetközi szóvivője és PR-vezetője az 1980-as években.
- Forrest (Forry) Ackerman - Hubbard volt 'menedzsere' íróként, a sci-fi mint műfaj egyik legnagyobb támogatója.
- Gerry Armstrong - Hubbard háztartásának volt menedzsere
- Jean Cox - amerikai író
- Jim Dincalci - Hubbard orvosa és egyben Hubbard zászlóshajójának orvosa is volt
- Pam Kemp és Raymond Kemp: volt szcientológusok, a Hubbard-család személyes barátai voltak
- Virginia Downsborough - Hubbard volt asszisztense
- Mike Goldstein - az 1970-es években a szcientológia legfőbb pénzügyi vezetője
- Gabriel Cazares - Clearwater polgármestere volt akkor, amikor odaköltözött az egyház központja

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...