Loading...

De Haas in de Marathon - 10 jaar Partij voor de Dieren (10 years Party for the Animals)

8,562 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 20, 2013

Op 28 oktober 2002 wordt voor het eerst in de wereldgeschiedenis een politieke partij opgericht die niet uitgaat van het menscentraal denken. De Partij voor de Dieren betekent een nieuwe politieke stroming die belang hecht aan een andere omgang met dieren, natuur en milieu. "Toen de Partij voor de Dieren tien jaar geleden werd opgericht, werd met de nodige scepsis gereageerd vanuit de traditionele politiek. Maar al spoedig bleek de Partij voor de Dieren als haas in de marathon te fungeren", aldus mede-oprichter en partijleider Marianne Thieme.

In 2006 werd de partij voor de Dieren in het nationale parlement gekozen. Inmiddels heeft de partij een eigen politieke jongerenorganisatie Pink, een wetenschappelijk bureay -- de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF -- en wordt de partij nationaal breed vertegenwoordigd.

In opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation maakte filmmaker Joost de Haas een documentaire over tien jaar Partij voor de Dieren. In de film zijn behalve interview met de oprichters van de partij ook reacties, van toen en nu, uit de wetenschap, de politiek en de media te zien op deze nieuwe stroming in de politiek.

De Haas in de Marathon ging op zondag 28 oktober in première in theater Orpheus in Apeldoorn, tijdens het tienjarig jubileum van de Partij voor de Dieren.

www.ngpf.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...