Loading...

Janusz Prusinowski Trio, live. Exhibition - Chopin Love

5,123 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 1, 2012

Concertul "Influenţe naţionale în muzica lui Chopin" susţinut de Janusz Prusinowski Trio la vernisajul Expozitiei CHOPIN ÎNDRĂGOSTIT (20120301174901)
Janusz Prusinowski Trio înseamnă, de fapt, patru discipoli şi continuatori ai muzicienilor de la sat, în acelaşi timp o formaţie avangardistă cu un „sound" şi un limbaj al improvizaţiei caracteristice. Îmbină muzica cu dansul, arhaicul cu modernul. Stilul uşor recognoscibil al Trio-ului încearcă să facă cunoscute cele mai importante elemente ale muzicii rurale, din centrul Poloniei. Demonstrează că muzica tradiţională a satului polonez poate fi un punct de referinţă pentru multe genuri: prin melodicitatea şi tempo-ul rubato se apropie de Chopin, improvizaţiile o fac să semene cu blues-ul şi jazz-ul, prin coloristică duce cu gândul la muzica contemporană, prin expresivitate aduce cu rock-ul. JANUSZ PRUSINOWSKI TRIO din Polonia.

În componență:

Janusz Prusinowski - vioară
Michal Zak - chalémie, flaut
Piotr Piszczatowski - percuție
Piotr Zgorzelski - bas, violoncel
Organizatori: Institutul Polonez din Bucureşti, Muzeul Naţional de Etnografie din Varşovia, Muzeul Naţional al Ţăranului Român

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...