Loading...

Corline Biomedical #Sitdown

687 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 25, 2016

Det First North-noterade Corline Biomedical har en teknikplattform vid namn CHC som står för Corline Heparin Conjugate. Den utgörs av en egenutvecklad heparinsubstans som kan användas på vävnadssegment, levande celler och organ. Heparin har använts sedan 1930 och är därmed en välkänd substans. Corline har en unik ansats för att ytbehandla medicintekniska implantat som lämpar sig väl för biologiska celler.

En klinisk fas 1-studie med upp till 10 patienter är igång för läkemedelskandidaten Cytoparin. Målet är att dessa patienter ska transplanteras med insulinproducerande betaceller som skyddas med Corline Heparin Conjugate.

Utöver Cytoparin så jobbar Corline även med Renaparin, ett njurtransplantationsprojekt med målet att förbättra och reparera kärlträdet i njuren och skydda njuren mot skadliga immunreaktioner. Substansen tillförs under preservationstiden, då organen ligger i väntan på transplantation. Detta gör man för att undvika en försenad organfunktion som beror på syrebrist uppkommer. Renaparin är i slutskedet av den prekliniska fasen och väntas gå in i klinik nästa år.

För Finwire.tv berättar bolagets vd Henrik Nittmar om kandidaternas konkurrenskraft och om det nyligen tildelade EU-anslaget på 23 miljoner kronor.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...