Loading...

Bevezetés az Erőforrás Alapú Gazdaságba - TEDx Peter Joseph (felirattal)

1,666 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 29, 2015

Egy rövid ismertető az Erőforrás Alapú Gazdaságról (Resource-Based Economy), ahol nem a pénz alapú gazdaságszervezés van túlsúlyban, hanem a közösségi tranzakciók (kvázi a családi munkamegosztás kiterjesztése egész közösségekre), valamint nem a nyersanyagok és javak absztrakt "birtoklásán", hanem a hozzáférésen alapul (ami empirikusan is mérhető)...
Ez a gazdasági rendszer elsősorban megújuló energiára épül, a nyersanyagok és erőforrások számbavétele és követése közvetlenül történik, növekedés helyett egy dinamikus egyensúlyra törekszik, a termékeket pedig eleve úgy tervezik, hogy mind gyártásuk, mind elosztásuk, mind pedig újrahasznosításuk fenntartható legyen, az egyes dizájnok nyílt forráskódúak, és a fogyasztók igényeiket folyamatosan közvetítik a termelési központok felé egyfajta webshopon keresztül.

A rendszer alapvető célja, hogy növelje a közegészségügyet, valamint minden emberi igényt kielégítsen, méghozzá fenntartható módon. A pénz használata az átmenetileg hiánycikknek számító termékekre korlátozódna, ami a termelés hatékonysága miatt előreláthatóan csak a legújabb, még nem elterjedt technológiákra terjedne ki, de optimális esetben nem is volna szükség valutára.

Több információért olvasd el a szervezet hivatalos kiadványát az Erőforrás Alapú Gazdaságról (TZM: Defined):
http://www.thezeitgeistmovement.com/u...

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/tzmmagyarorszag
Hivatalos honlap: http://tzm.hu/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...