Upload

Loading...

FootGolf Világbajnokság Magyarország 2012

1,654

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 6, 2012

Június első hétvégéjén Kisoroszi volt a világ közepe. Persze, talán lehet vitatni ezt, de ha valakit csak kicsit is megérintett a footgolf, akkor az maradéktalanul egyetért ezzel a kijelentéssel. Márpedig egyre népesebb az új, mindössze három esztendős sportág híveinek a tábora, és az említett első júniusi hétvége óta a szám folyamatosan gyarapodik.
Egyelőre a világ mindössze nyolc országot jelentett, de ne felejtsük el, a modern labdarúgás az első lépések megtétele után három évtizeddel rendezte meg az első világbajnokságát tizenhárom résztvevővel, így három év után a nyolc nemzet jelenléte igen jó és bíztató. A rendező magyarok mellett eljöttek Hollandia, Belgium, Olaszország, Görögország, az Egyesült Államok, Mexikó és Argentína versenyzői is, összesen hetvenhatan.
Akinek értetlenül felszaladna a szemöldöke a homlokára a footgolf szó hallatán, azoknak bizonyára elegendő a lényeg: a golf és a futball ötvözetéről van szó, az nyer, aki kevesebb rúgással juttatja be a lyukba a labdát. Azaz, olyan futball, amelyben lyukat rúgni érdem, nem pedig nevetség tárgya...
A rendezők bölcsességének és áldozatkészségének köszönhetően a rendezvény gyönyörű és kellemes programmal indult június 1-én: a mezőny tagjai a Zsófia főhercegnő nevű hajón városnéző körutat tettek a Dunán, megcsodálhatták a fényárban fürdő Budapestet, miközben finom vacsorát élvezve, olykor koccintva ismerkedhettek meg egymással.
Másnap pedig már a tudásra és a képességekre is fény derült. A versenyzők kétszer teljesítették a kilenc pályát, és a délután derekára már ki is rajzolódott, hogy kik lehetnek esélyesek a végső győzelemre. A szervezők -- Gelencsér Gábor és roppant lelkes csapata - nagy örömére több magyar is tagja volt az élmezőnynek, ráadásul, hogy minden tökéletes legyen, az egész nap a levegőben lógó eső is akkor eredt el, amikor a versenyzők már javában a finom gulyáslevest kanalazták.
Az igazi izgalmak vasárnapra maradtak. Ezúttal is két kört teljesített mindenki, a másodikat úgy kezdték, hogy a legjobbak maradtak a végére. Őket már csinos tömeg várta az utolsó lyuknál, mindenki szurkolt a saját a kedvencének. Az egyik nagy esélyes, Németh Péter gurításának a lyuk pereméről perdült ki a labda, így még egyszer próbálkoznia kellett, de ez a néhány milliméter az első helyébe került, és Lengyel Béla kezébe nyomta a világbajnoknak járó serleget. A harmadik is honfitársunk lett, a sokszoros válogatott labdarúgó, a kisoroszi pálya csúcstartója, Fehér Csaba vehette át a bronzérmet.
A versenyt lezáró grillparti már csak hab volt a tortán: egy sikeres világbajnokságot zárt le. Egész pontosan a footgolf első világbajnokságát, amely tekintélyt szerzett a játéknak és a rendező magyar footgolfosoknak is.
www magyarfootgolf hu , www worldfootgolf com, www footgolfworldcup2012 com

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...